28.6.2021 13:28

Ανησυχία από τον μειωμένο αριθμό μαθητών Δημοτικού στα χωριά της Χίου

Στα αριθμητικά δεδομένα, που αφορούν στις εγγραφές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρθηκε  ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Κελεπερτζής.

Στα Νηπιαγωγεία σημειώνεται μια «μικρή» όπως χαρακτήρισε, αύξηση σε σχέση με την προηγούμενα διετία. Έτσι προστίθενται άλλα 40 νήπια και προνήπια φθάνοντας συνολικά στο Νηπιαγωγείο τα 442 παιδιά.

Στην Α’ Δημοτικού η συνολική εικόνα θα δοθεί με την ολοκλήρωση των νέων εγγραφών και μεταγραφών που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Συνολικά μέχρι σήμερα τα πρωτάκια φτάνουν τα 436 ενώ πέρσι είχαν εγγραφεί 350 μαθητές.

«Στην Α’ Δημοτικού είναι 14 παιδιά λιγότερα ωστόσο αναμένουμε και τις μεταγραφές που θα προκύψουν» δήλωσε ο κ. Κελεπερτζής.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με τον μειωμένο αριθμό εγγραφών σε σχολικές μονάδες χωριών της Χίου:

«Το δυναμικό έχει μειωθεί σημαντικότατα, πράγμα το οποίο μας ανησυχεί. Θα προσπαθήσουμε παρ’ όλα αυτά να διατηρήσουμε τον ίδιο αριθμό εκπαιδευτικών σε όλες τις σχολικές μονάδες».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ