3.12.2020 12:47

Αναστάτωση στο Δημοτικό Σχολείο Θυμιανών λόγω μετακίνησης Δασκάλου

Ανάστατοι είναι οι γονείς του τμήματος Α δημοτικού των Θυμιανών όταν ενημερώθηκαν το πρωί της Τετάρτης ότι ο δάσκαλος τους Ντομάτας Δημήτριος δεν θα συνεχίσει τα μαθήματα αφού αποσπάστηκε στη θέση συντονιστή εκπαίδευσης στη ΒΙΑΛ.

Αυτό σημειώνει σε επιστολή του στο politischios.gr συμπολίτης μας ο οποίος εξηγεί τα εξής:

"Για την ώρα έχει οριστεί προσωρινός αντικαταστάτης ο οποίος σύμφωνα με λεγόμενα, του Διευθυντή Θεμιστοκλή Κολλιάρου στην ουσία ο δάσκαλος "κάνει χάρη" στα παιδιά, αφού σε αντίστοιχες περιπτώσεις, που ο δάσκαλος για οποιοδήποτε λόγο αποσπάται, ο αντικαταστάτης ορίζεται μήνες μετά. 

Σε επικοινωνία που είχαν οι γονείς με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή, ο ίδιος δήλωσε αναρμόδιος και ευχήθηκε σύντομα να βρεθεί αντικαταστάτης. 

Στη μεσημβρινή τηλεκπαίδευση κάποιοι γονείς αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά που συμβαίνουν στα παιδιά.

Η αλλαγή Δασκάλου στη μέση της σχολικής χρονιάς είναι από μόνη της επώδυνη για όλα τα παιδιά. Όταν αυτή γίνεται σε παιδιά που διανύουν την πιο σπουδαία μαθητική τους χρονιά αυτή της Α δημοτικού είναι 2 φορές πιο επώδυνη. Και όλα αυτά σε μια σχολική χρονιά που τα παιδιά δεν έχουν γνωρίσει το πρόσωπο του συμμαθητή τους, αφού ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριος με μάσκες στο πρόσωπο τους. 

Τώρα γιατί πρέπει τα παιδιά (παιδιά ήρωες) αυτά που προσπαθούν να γράφουν και να διαβάζουν από την οθόνη ενός υπολογιστή ή ενός κινητού, χωρίς να βλέπουν καν το πρόσωπο του δασκάλου να υποστούν μια ακόμα διπλή ταλαιπωρία (θα πρέπει να ξαναλλάξουν δάσκαλο μόλις οριστεί ο αντικαταστάτης) ίσως το υπουργείο παιδείας να γνωρίζει που δημοσίευσε την πρόσκληση λίγες ημέρες πριν.

Κανείς δεν λέει ότι η θέση του συντονιστή εκπαίδευσης στη ΒΙΑΛ δεν είναι μια θέση κρίσιμη, αφού είναι χρέος μας σαν κοινωνία να παρέχουμε μόρφωση σε όλα τα παιδιά. 

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος άλλων παιδιών.

Πολύ δε περισσότερο όταν η θέση αυτή είναι κενή περίπου ένα χρόνο τώρα. 

Κάποιοι γονείς εξέφρασαν την άποψη ότι είναι δικαίωμα του δάσκαλου η  προσωπική επαγγελματική σταδιοδρομία του, ενώ κάποιοι άλλοι επιθυμούν την αναστολή της απόφασης απόσπασης μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Έτσι ώστε τα παιδιά να ολοκληρώσουν "φυσιολογικά" (όσο μπορεί να θεωρηθεί μια σχολική χρονιά με lockdown φυσιολογική) την τρέχουσα χρονιά"

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ