8.1.2022 19:09

Άφαντα τα Self Test από τα Φαρμακεία της Χίου λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Σε έλλειψη βρίσκονται τα Self Test, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών να καταγγέλλει ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας είναι στον αέρα, εγείροντας σημαντικά ζητήματα για την ασφαλή προσέλευση των παιδιών στα σχολεία. 

Αναλυτικά η πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελίνα Σκούφαλου σημειώνει:

Το γνωστό τραγούδι «πού ‘ντο πού ‘ντο το δαχτυλίδι» ήρθε στο μυαλό όλων αυτές τις μέρες την ώρα που γονείς και εκπαιδευτικοί γυρίζουν τα φαρμακεία της Χίου για να βρουν τα σελφ τεστ που «απαιτεί» το Υπουργείο μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων και δυο μέρες πριν ανοίξουμε έχουν εξαντληθεί. Για άλλη μια φορά βλέπουμε την ανεπάρκεια και την κοροϊδία της κυβέρνησης και του Υπουργείου, που ανοίγουν τα σχολεία με μπόλικη «ατομική ευθύνη» τόσο στο επίπεδο των ατομικών τεστ ή των ράπιντ όσο και της προμήθειας των μασκών αυξημένης προστασίας. Φαίνεται λοιπόν ότι τα επιχειρήματα του Υπουργείου Παιδείας για «αυξημένο testing” στη σχολική κοινότητα γκρεμίζονται. Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν λόγω ασθενείας των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα το βάρος να πέσει στα ίδια τα σχολεία. Άμεσα γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές να οργανώσουμε τον αγώνα μας για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, αραίωση των τμημάτων, επαναλαμβανόμενα rapid τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αναβαθμισμένο σύστημα υγείας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ