25.5.2021 15:17

Α. Ευαγγελινός: «Δεν υπάρχει αυστηρά η ελάχιστη βάση εισαγωγής το 10»

Παράλληλο μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ

Σε ρυθμούς «Πανελληνίων» βρίσκεται η Δευτεροβάθμια το διάστημα αυτό. Ο «π» συνάντησε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, Α. Ευαγγελινό, ο οποίος ανέφερε ότι έχουν συσταθεί οι λυκειακές επιτροπές ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν και επιτηρητές.

Τα εξεταστικά κέντρα θα βρίσκονται σε ολόκληρο τον Νομό Χίου ενώ μόνο για τους μαθητές των ΕΠΑΛ θα υπάρξει ένα μόνο εξεταστικό κέντρο το οποίο προβλέπεται να είναι το 1ο ΕΠΑΛ Χίου.

Επιπλέον δεν θα υπάρξει η ελάχιστη βάση με 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς οι επιδόσεις των μαθητών θα κρίνουν τον μέσο όρο:

«Οι μαθητές δεν χρειάζεται να αγχωθούν, πρέπει να γράψουν με ψυχραιμία. Το ποσοστό της δυσκολίας των θεμάτων μπορεί να διαμορφώσει και την ελάχιστη βάση εισαγωγής και διαμορφώνεται ανάλογα με τη σχολή» δήλωσε ο κ. Ευαγγελινός.

Παράλληλο μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ

Εκτός από το μηχανογραφικό που θα δημιουργήσουν οι μαθητές για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα άλλο παράλληλα για να εισαχθούν σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ. Επίσης οι μαθητές που δεν πετύχουν στο Δημόσιο ΙΕΚ θα έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία τον ερχόμενο Σεπτέμρβη.

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ