12.5.2014 10:04

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜ.ΑΡ ο Πάρις Τσάρτας

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Ενίσχυση των πολιτικών παρεμβάσεων στην Ευρώπη και ανάπτυξη σε καίριους τομείς που έχει ανάγκη η χώρα προβάλλει ως αναγκαιότητες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Π. Τσάρτας στην πολιτική παρέμβασή του. Ο κ.  Τσάρτας αναφέρει χαρακτηριστικά: 

"Σε αυτή την εποχή της πολιτικής ρευστότητας, της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και της απαξίωσης της πολιτικής, εκτιμώ ότι είναι απολύτως απαραίτητη η δραστηριοποίηση των κοινωνικά ενεργών πολιτών στην προσπάθεια να ενισχυθούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες είναι προοδευτικές, ρεαλιστικές, καινοτόμες και σταθερά φιλοευρωπαϊκές στη χώρα μας.
Αυτή η ανάγκη με οδήγησε να δεχθώ την τιμητική πρόσκληση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχω στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία.
Είναι μια πρόσκληση, που θεωρώ ότι τιμά μέσα από εμένα το πανεπιστήμιό μου, αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα στο σύνολό της, η οποία αγωνίζεται για να μείνουν όρθια και ανοιχτά τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ως πρύτανης και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και της Συνόδου των Πρυτάνεων, εκτιμώ ότι διαθέτω την εμπειρία ώστε να συμβάλλω στην προώθηση θεμάτων παιδείας και έρευνας στην Ευρωβουλή.
Πιστεύω επίσης ότι, ως καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τουρισμού, μπορώ να συμβάλω στη διαμόρφωση μιας περισσότερο συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για τον εξαιρετικά σημαντικό αυτό τομέα ανάπτυξης τόσο της χώρας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανανεωτική Αριστερά για μια προοδευτική Ευρώπη.
Ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στη στήριξη και ενίσχυση πολλών θετικών ευρωπαϊκών πολιτικών και θεσμικών παρεμβάσεων, σε μια πληθώρα θεμάτων σχετικών με την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την έρευνα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την πολιτική των περιφερειών, τη νησιωτική πολιτική, τον τουρισμό.
Η απουσία ευρωβουλευτών της Ανανεωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την τελευταία περίοδο στοίχισε στη χώρα και στον ελληνικό λαό. Η δραματική αύξηση της επιρροής συντηρητικών και εθνικιστικών πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας, που ποντάρουν στον απλοϊκό αντιευρωπαϊκό λόγο, με πρόσχημα την αντίθεση με τις μνημονικές πολιτικές, πρέπει να σταματήσει".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ