21.5.2014 10:48

Τα σενάρια για τους συμβούλους της περιφέρειας

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

 

Α’ ΣΕΝΑΡΙΟ

Σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού «Εμείς, για το Αιγαίο», στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται 8 υποψήφιοι από το συνδυασμό του και τρεις από το συνδυασμό Γιακαλή.

Β’ ΣΕΝΑΡΙΟ

Σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού «Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο», στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται 8 υποψήφιοι από το συνδυασμό του και τρεις από το συνδυασμό Καλογήρου.

Τα «δυνατά χαρτιά» των συνδυασμών αποδείχθηκαν και τα πιο ψηφοσυλλεκτικά στην περιφερειακή κάλπη της 18ης Μαΐου. Οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν κατά κύριο λόγο πρόσωπα που έχουν θητεύσει ξανά στην Αυτοδιοίκηση, έστω και σε άλλο βαθμό, και από την πορεία τους έχουν αναπτύξει δίκτυο επαφών με μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου εκλέγονται 11 περιφερειακοί σύμβουλοι (8 από την πλειοψηφία, 3 από τη μειοψηφία), με ένα ανοιχτό και αναπάντητο ως αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο η δύναμη του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιοριστεί περεταίρω στη Χίο σε 2 περιφερειακούς συμβούλους, με τη μια επιπλέον έδρα να καταλαμβάνει ο «Οικολογικός Άνεμος», αν η εκλογή του Β. Μπάλλα προσμετρηθεί στην ενότητα της Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ