28.4.2014 9:39

Στη μάχη της... κάλπης

- ΣΤΟΥΣ 600 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 75 ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Η πρώτη φάση της προεκλογικής αναμέτρησης ολοκληρώθηκε χθες με την κατάθεση στο Πρωτοδικείο των συνδυασμών που θα μετάσχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2014 που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου.

Ουσιαστικά πλέον μπαίνουμε στην επίσημη περίοδο εκλογών που θα κορυφωθεί σε 21 ημέρες από σήμερα, με το ενδεχόμενο και δεύτερης αναμέτρησης στις 28/5 να είναι πάντα ορατό.

Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται περίπου 600 υποψήφιοι στις τοπικές και δημοτικές ενότητες και άλλοι 75 στην περιφερειακή ενότητα Χίου. Πρώτο μέλημα των δημοτικών συνδυασμών η κάλυψη με υποψηφίους κάθε κοινότητας του νησιού, γεγονός που σε ένα σημαντικό βαθμό επετεύχθει. Το ίδιο αλλά με γεωγραφικές προδιαγραφές κατάφεραν και οι περιφερειακοί συνδυασμοί.

Ζητούμενο πλέον η ενεργοποίηση των πολιτών, των φορέων και των ομάδων που οφείλουν να αποφασίσουν όχι μόνο με κοινωνικά και διαπροσωπικά κριτήρια αλλά και με τις θέσεις που οι συνδυασμοί συνολικά πρέπει να παρουσιάσουν για το μέλλον, τις προκλήσεις και την προοπτική του τόπου. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι με κάποιο τρόπο, θα φτάσουμε στην καλύτερη επιλογή. 

Οι αριθμοί

Σύμφωνα με τα όσα ήταν γνωστά μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο κάθε συνδυασμός είχε:

260-270 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ο ΠΟΛ. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

180-190 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ο ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ

140-145 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ο Μ. ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

120-130 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Η ΕΡΜ. ΦΡΕΖΟΥΛΗ

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ