12.5.2014 12:29

Σκληραίνει η αντιπαράθεση

Με χάρτινο πύργο που καταρρέει παρομοιάζει σε ανακοίνωσή τα περί «εμπειρίας» της δημοτικής αρχής η Χιακή Συμπολιτεία, που αυτή το φορά βάζει στο στόχαστρο τα πεπραγμένα της Μονομετοχικής Ακινήτων του δήμου που έχει την ευθύνη της καταγραφής και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του.

 «Η παρούσα δημοτική αρχή επιχειρεί με διαφήμιση προκλητική και αδρά χρηματοδοτούμενη από άδηλες πηγές  να μας πείσει ότι χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα και πέτυχε να  κρατήσει όρθιο τον δήμο της Χίου, χάρη στην εμπειρία  διοίκησης  του απερχόμενου δημάρχου», αναφέρει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας:   «Όποια πέτρα και αν σηκώσουμε για τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, από κάτω βρίσκουμε αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, προχειροδουλειά. Το παράδειγμα της Μονομετοχικής, του νομικού προσώπου που φέρει την ευθύνη καταγραφής και αξιοποίησης των ακινήτων του δήμου είναι χαρακτηριστικό για το τι εννοεί η απερχόμενη δημοτική αρχή όταν μιλάει για «εμπειρία».

Αυτονόητα λοιπόν τα ερωτήματα προς τον απερχόμενο δήμαρχο και τους συνεργάτες του:

·         Καταθέσατε τα στοιχεία του Ε9 έως τις 30/4/2014 ως οφείλατε, σύμφωνα και με το πρακτικό 4/2014 της Μονομετοχικής Εταιρείας; Είναι εφικτή η κατάθεση του Ε9 ή για μια ακόμη  χρονιά ο δήμος, με δική σας ευθύνη, δεν μπορεί να καταθέσει τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας του;

·         Ποιο το αποτέλεσμα της μελέτης για τη "νόμιμη και ομαλή λειτουργία της εταιρείας" η οποία ανατέθηκε σε ιδιώτη σύμφωνα με το πρακτικό αρ. 3 της 25/1/2013;  Ποιος την ανέλαβε, πόσο κόστισε, τι προβλέπει;

·         Αν και έχετε δώσει σημαντικό αριθμό απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων έργου για την λεπτομερή καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Αναρωτιόμαστε: οι ρυθμοί χελώνας που ακολουθείτε οφείλονται σε ανικανότητα ή σε σκόπιμη αδράνεια;

 

·         Και για να δώσουμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Γιατί επιτρέπετε χρόνια τώρα τη γνωστή σε όλους καταπάτηση δημοτικού ακινήτου στα Μαγεμένα της Βολισσού, παρά τις επανηλειμένες επώνυμες καταγγελίες που σας έχουν κατατεθεί;» 

 

Π. ΦΛΑΜΟΣ

«Μου κάνετε διαφήμιση»

Απάντηση εξέδωσε για το θέμα η Μονομετοχική Ακινήτων με επιστολή του προέδρου της Π. Φλάμου.

Ο πρόεδρος της εταιρίας υποστηρίζει ότι όσα καταλογίζονται στην Μονομετοχική είναι ψεύδη και αναλήθειες, ενώ αναφέρει παράλληλα ότι ο «πληροφοριοδότης» της Χιακής Συμπολιτείας ελέγχεται για τη βασιμότητα των αναφορών του. Χαρακτηριστικά ο κ. Φλάμος αναφέρει:

«Επιτέλους σταματήστε να εκθέτεται την συμπαθέστατη επικεφαλής σας με ανακρίβειες και ψεύδη. Στον πληροφοριοδότη σας ¨με όλη την σημασία της λέξεως¨ του πάει  η παροιμία όποιος δεν μπορεί να δει τον πατέρα κτυπάει το παιδί του... Όποτε θέλετε είμαστε στην διάθεση σας να σας πληροφορήσουμε μερικά λάθη γιατί είναι κρίμα να εκτίθεται ο συνδυασμός σας με ανακολουθίες και ψεύδη. Ειλικρινά σταματήστε να μου κάνετε διαφήμιση γιατί ο λαός της Χίου που με έχει εκλέξει 5 φορές ξέρει την αγάπη και το πάθος μου γι αυτό το τόπο. Τέλος σας εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία ευχόμενος χέρι-χέρι όλοι μαζί για την πρόοδο και την ευημερία αυτού του τόπου». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ