12.5.2014 12:48

Πρωτοβουλία για τη Χίο , για μια νικηφόρα πορεία

της Άννας Χρυσούλη - Ζώη Οικονομολόγος - Λογίστρια Α΄ Τάξης Υποψήφια Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Χίου με τη "Πρωτοβουλία για τη Χίο"

Η εποχή που διανύουμε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς άχαρη και δύσκολη. Εποχή που οι ελπίδες και τα όνειρα έχουν παγώσει και η γκρίνια, η απαισιοδοξία και η αβεβαιότητα είναι διάχυτες στην ατμόσφαιρα.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα γραφής του σήμερα είναι η κατάρρευση των ηθικών αξιών εν πολλοίς, η διαστρέβλωση των ιδεολογιών και η απόρριψη των όποιων προτύπων έχουν απομείνει. Η σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη του ατομικισμού σε βάρος της συλλογικής δράσης. Αυτοί είναι συνοπτικά οι λόγοι για τους οποίους, κυρίως οι νέοι άνθρωποι, αποστρέφονται την πολιτική.

Κατά κοινή ομολογία όμως, η συμμετοχή των νέων στα κοινά έχει αποκτήσει περισσότερη αξία από ποτέ. Όχι μόνο σε επίπεδο εκλέγειν, αλλά και εκλέγεσθαι. Δεν υπάρχει ηλικία όταν κανείς όταν αγωνίζεται για το δίκιο, για δικαιοσύνη, διαφάνεια, δημοκρατία, ισότητα, κοινωνική πρόνοια.

Οι μεγάλες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας, γι αυτό έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία πέρα από την κοινωνική συμμαχία που θα στηρίξει το εγχείρημα της επερχόμενης δημοκρατικής ανατροπής  και ο «κομματικός ιστός» να κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και να απαντήσει στις επερχόμενες προκλήσεις.

Η προγενέστερη γενιά με την σειρά της οφείλει να περισώσει ό,τι μπορεί από την χαμένη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Να διδάξει πολιτικό ήθος και να αναιρέσει αυτή την ισοπεδωτική άποψη που διατυπώνεται ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι.

Όσο συνεχίζεται η περιθωριοποίηση των νέων από την πολιτική τόσο θα μεγαλώνουν οι  κοινωνικές εκρήξεις και εντάσεις... Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και οι ευρωεκλογές αποτελούν μία απαράμιλλη ευκαιρία για να αρχίσουν οι νέοι πάλι να ασχολούνται με τα κοινά. 
Ο αυταρχισμός, η αδιαφάνεια, ο συγκεντρωτισμός είναι ένα αδιέξοδο και αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης,

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποτελεί πρόκληση η όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια. Δεν μπορούμε πλέον να περιοριζόμαστε σε μία ανούσια κριτική, που επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Τα προβλήματα ζητούν πρακτικές λύσεις και όχι θεωρίες. Η κριτική μας δεν μπορεί να περιορίζεται σε σχόλια στα social media. Οι λύσεις θα έρθουν και από τους νέους οι οποίοι, όχι μόνο πρέπει να είναι συμμέτοχοι σε αυτό, αλλά πρέπει να είναι και πρωτοπόροι.

Χωρίς εκπτώσεις χωρίς δισταγμούς και χωρίς υποχωρήσεις, θέλουμε να κερδίσουμε και τις καρδιές και τις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.

Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή!
Πρωτοβουλία με ιδέες  και προτάσεις
Πρωτοβουλία, με στόχους την προώθηση των συλλογικών μας αποφάσεων, την ενίσχυση του διαλόγου και της αλληλεγγύης και την υπέρβαση στεγανών και διαιρέσεων που ανήκουν στο παρελθόν.
Πρωτοβουλία  για ένα δημοκρατικό  Δήμο  σε μια δημοκρατική πόλη.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ