13.5.2014 12:07

Πολιτικό bullying

Παρέμβαση της Σεβαστής Πειραντάκου

Για πολιτικό bullying κάνει λόγο σε παρέμβασή της η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Α. Κυρίτση Σεβαστή Πειραντάκου σημειώνοντας μέσα σε αυτή πολιτικό εκφοβισμό από παρατρεχάμενους, δωροδοκίες και απειλές.

Αναλυτικά η παρέμβασή της:

«Διανύουμε προεκλογική περίοδο όπου το σύστημα περνάει κρίση σε καιρούς μνημονίων. Με ρυθμούς καταιγίδας επιστρέφουν στην πολιτική και κοινωνική μας ζωή, λέξεις ξεχασμένες, όπως πόλωση, προπαγάνδα, εκφοβισμός, διεθνοποίηση, κατάχρηση εξουσίας κ.λπ. και μάλιστα εντείνονται τα ως άνω, μπροστά στο ενδεχόμενο της «χαμένης καρέκλας» και εξουσίας για τους ήδη κατέχοντες αυτήν. 

Στην αντάρα της καθημερινότητας, ανάμεσα σε υποχρεώσεις, λογαριασμούς, οικογένεια, παιδιά και τρεχάματα, προσπερνάμε αυτά τα φαινόμενα ή τουλάχιστον δεν τους δίνουμε τη δέουσα σημασία. Όλα τα παραπάνω, ήλπιζα, πως δε χαρακτήριζαν το πολιτικό σκηνικό στο δικό μας χιώτικο μικρόκοσμο. Πιστέψτε με, όμως, έκανα λάθος!

Η επαφή μου προεκλογικά ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» της Αγλαΐας Κυρίτση, μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω διάλογο με αρκετούς συμπολίτες μας, τόσο στην πόλη της Χίου, όσο και στα χωριά μας, κυρίως στα Μαστιχόχωρα όπου διαμένω, αποκομίζοντας τα παρακάτω δύο  μηνύματα:

-         Κόσμος φοβισμένος, λίγο ή καθόλου ενημερωμένος, που ενστικτωδώς και μετά τη λαίλαπα των μνημονίων θέλει να αντιδράσει με το μοναδικό του όπλο – την ψήφο του και που ενώ συμφωνεί για τα δεινά της καταστροφικής πολιτικής που όλοι υποστήκαμε τα τελευταία χρόνια, μου εξέφρασε φόβο με φράσεις όπως θα σας ψηφίσουμε, θα αντιδράσουμε αλλά μην το πείτε!

-         Επώνυμοι ή ανώνυμοι εκβιασμοί, δωροδοκίες και απειλές από συγκεκριμένους «παρατρεχάμενους» συνδυασμών προς υποψήφιους άλλων συνδυασμών ή προς απλούς ψηφοφόρους να ξαναμπούν στο «μαντρί», άλλως θα υποστούν συνέπειες!

Όλο αυτό το σκηνικό μου έφερε στου νου το σχολικό bulling, το σχολικό εκφοβισμό που έχει απασχολήσει πολύ παγκόσμια, αλλά και στην Ελλάδα τόσο τους σχετικούς επιστήμονες, όσο και την κοινωνία.

Το bullying και συγκεκριμένα ο προεκλογικός εκφοβισμός, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα φαινόμενα παθογένειας, παλιά και πάγια τεχνική, μα και σύγχρονη όσο δεν παίρνει! Εκφοβισμός που βασίζεται στην οικονομική αδυναμία, στην άγνοια και την έλλειψη διαχείρισης των δικαιωμάτων που δίνει ο νόμος, στην έλλειψη κύρους και εμπιστοσύνης σε θεσμούς, όπως αυτός της Δικαιοσύνης και κυρίως στην έλλειψη Παιδείας!

Δεν έχει πρόσωπο, μπορεί να εκφραστεί απ’ τον καθένα, ειδικά σε εποχές κοινωνικών αλλαγών και οικονομικής δυσχέρειας, όπως αυτές  που ζούμε, όπου τα πάθη γιγαντώνονται και η ευγένεια πάει περίπατο!

Συμπέρασμα: Το άγονο και στείρο αίσθημα του φόβου μας περιορίζει και μας καθιστά υποχείριο της οποιαδήποτε εξουσίας!

Είναι καιρός να σταματήσει.  Ας μην πάμε στην κάλπη για άλλη μια φορά «ως πρόβατα επί σφαγή»».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ