16.4.2014 13:52

Όλα νόμιμα και όλα ανθηρά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

"Το αποθεματικό μέχρι σήμερα αναλώθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε δαπάνες που ήταν αδύνατο να προβλεφθούν ή σε εκείνες που αφορούσαν στην ενίσχυση δαπανών που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς" απαντά εκ νέου αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου Χίου, σε έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής Π. Λαμπρινούδης.

Αναλυτικα΄στην απάντηση του αναφέρει: "Σε απάντηση του ΑΠ 15993/9-4-14 εγγράφου της Οικονομικής Υπηρεσίας σχετικά με το ύψος του αποθεματικού σας ενημερώνω ότι το αποθεματικό μέχρι σήμερα αναλώθηκε σε δαπάνες που είτε δεν μπορούσαν να προβλεφθούν κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού όπως ήταν οι έκτακτες εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που καθιερώθηκαν με νομοθετική ρύθμιση εντός του 2014 περίπου 80.000€ και η διόρθωση του ταμειακού υπολοίπου μετά την οριστικοποίηση του στις 31-12-2013 περίπου 110.000€, αλλά και η ενίσχυση δαπανών που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς όπως ήταν η πρόσληψη των εκτάκτων υπαλλήλων στην Υπηρεσία Καθαριότητας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της υπηρεσίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες περίπου 150.000€ Επομένως οι πιστώσεις του αποθεματικού αφενός μεν έχουν λογιστικά διατεθεί σύμφωνα με τον κατά το νόμο προορισμό του αφετέρου δεν  είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθούν τελικά.
Για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων  έκτακτων δαπανών που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον, αυτές θα καλυφθούν από αύξηση του αποθεματικού που θα προέλθει από τις εκπτώσεις που θα λάβει ο Δήμος από τη δημοπράτηση προμηθειών και υπηρεσιών που χρηματοδοτούνται από τακτικά και ανειδίκευτα έσοδα".

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ