12.5.2014 11:54

Οι πολίτες αγκάλιασαν την “Πρωτοβουλία”

Tου ΣΤΡΑΤΗ ΓΔΥΣΗ

Η χώρα μας βιώνει τη χειρότερη κατάσταση, μεταπολεμικά. Η οικονομική κρίση, που πλήττει όλους μας στις δουλειές μας, στη ζωή μας, στην οικογένεια μας, παντού, δεν είναι τυχαία. Προήλθε σαν αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς απαξίωσης της Ελληνικής κοινωνίας από τη γενιά μας. Δυστυχώς, τα παιδιά μας, θα βιώσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της σημερινής κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης που ζούμε.
Οι πολιτικοί έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ήταν εκείνοι που ανέπτυξαν πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους, εκείνοι που ενθάρρυναν τις συντεχνίες, εκείνοι που έμαθαν τους πολίτες να τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Πολλοί από αυτούς πλούτισαν χρησιμοποιώντας την εντολή εξουσίας που πήραν από το λαό. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πήγαν πίσω. Οι ευθύνες τους είναι κυρίαρχες για την κατάσταση που βιώνουμε.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, που έχει προκαλέσει την απέχθεια των περισσότερων πολιτών απέναντι στους πολιτικούς και στην πολιτική, αρκετοί άνθρωποι περίμεναν εναγωνίως ένα υγιές σχήμα για να στοιχηθούν πίσω του. Επειδή, όμως, δεν μπορούμε να περιμένουμε πάντα από τους άλλους να μπουν μπροστά, αποφασίσαμε αυτό που περιμέναμε, να το κάνουμε τελικά οι ίδιοι, να φτιάξουμε μια υγιή Δημοτική παράταξη, την «Πρωτοβουλία για τη Χίο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον φίλο Μανώλη Βουρνού, να ζητήσουμε από τη Χιώτικη κοινωνία συμμετοχή και υποστήριξη και να διεκδικήσουμε τη Δημοτική Αρχή Χίου.
Σήμερα, που η Χιώτικη κοινωνία έχει αγκαλιάσει την «Πρωτοβουλία» και όλοι οι Χιώτες στρέφουν τις ελπίδες τους στο πρόσωπο του Μανώλη Βουρνού, προχωράμε πλέον δυναμικά για την εξυγίανση του Δήμου Χίου από τις παλαιοκοματικές αντιλήψεις, για την καθιέρωση σύγχρονων πρακτικών και μεθόδων οργάνωσης και διοίκησης, για την εμφύσηση αναπτυξιακού οράματος σε ολόκληρο το νησί, για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τη συγκράτηση των νέων στη γενέτειρα τους, για να γίνει ο Δήμος συμπαραστάτης των ευπαθών ομάδων, για να λυθούν χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους Χιώτες, για να διασφαλιστεί το Δημόσιο χρήμα, για να επικρατήσει η δημοκρατία σε όλες τις βαθμίδες, για μια Χίο που πραγματικά αξίζουμε.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Σας ζητώ με την ψήφο σας να μου δώσετε την ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή, σε αυτή την ανατροπή που πλησιάζει!

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ