12.5.2014 11:38

Να ελεγχθεί και η δημοτική αρχή Χίου για το «λούνα παρκ της ντροπής»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ- υποψ. δημοτικού σύμβουλου με το συνδυασμό <<ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ>> ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΒΟΥΡΝΟΥ

Είναι γνωστό ανά το πανελλήνιο το ζήτημα που προέκυψε από την ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση επιχειρήσεων παιδικών μηχανημάτων και παιχνιδιών τύπου «λούνα πάρκ», εξ αιτίας του απρόσμενου θανάτου ενός 13χρονου παιδιού που έπαιζε σε συγκεκριμένο «λούνα πάρκ».
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Ελληνικού- Αττικής από επιχείρηση η οποία αποδείχθηκε ότι δεν πληρούσε τους όρους που απαιτούνται για την ασφαλή χρήση των μηχανημάτων κλπ. προϋποθέσεων λειτουργίας της. Με δυο λόγια δεν διέθετε άδεια λειτουργίας. Έτσι, σήμερα καλείται να λογοδοτήσει η δημοτική Αρχή Ελληνικού για την λειτουργία της επιχείρησης αυτής.
Όμως, όπως γνωρίζουν πλείστοι όσοι συμπολίτες μας, αλλά και γνωστοποιήθηκε από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών (μεταξύ των οποίων και η Δημόσια Τηλεόραση), η συγκεκριμένη επιχείρηση δραστηριοποιήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και στη Χίο. Μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε και τραυματισμός ενός παιδιού, τέκνου δημοτικής υπαλλήλου, που ψυχαγωγείτο μεταξύ άλλων παιδιών, στο «λούνα πάρκ» αυτό. Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι στην εν λόγω επιχείρηση, κατά την δραστηριοποίησή της στη Χίο, προέκυψαν και άλλα ζητήματα, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της.
Αποτελεί αδήριτη ανάγκη να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, αλλά και υποχρέωση της δημοτικής Αρχής Χίου να απαντήσει στα κάτωθι ερωτήματα:
1) Διέθετε ή όχι άδεια λειτουργίας το συγκεκριμένο «λούνα πάρκ» όταν δραστηριοποιήθηκε στην πόλη της Χίου; Από ποιον χορηγήθηκε και ποιος την υπέγραψε; Να δοθεί στη δημοσιότητα η άδεια λειτουργίας και όχι άλλου είδους έγγραφο.
2) Υποβλήθηκε σχετικός φάκελος, ως έπρεπε, με γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών; Ποιών και με ποια έγγραφα που να εγγυώνται την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών; Να δοθούν, επίσης κι αυτά, στη δημοσιότητα.
3) Τέλος, να δοθούν στη δημοσιότητα τα παραστατικά καταβολής (αποδείξεις) των ανάλογων ποσών για τη χρήση ρεύματος (ΔΕΗ), νερού (ΔΕΥΑΧ), και κατάληψης κοινοχρήστου χώρου –τα οποία προφανώς θα καταβλήθηκαν μετά την κατάθεση της άδειας λειτουργίας στο Δήμο– καθώς και τυχόν άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων που ενδεχομένως υπήρξαν.
Ο χιώτικος λαός οφείλει να γνωρίζει ποιοι και πως ασκούν τη δημόσια διοίκηση στον τόπο. Η ζωή των παιδιών μας είναι ιερή.-

 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ