22.5.2014 22:18

«Μέσα στον πανικό τους εκφοβίζουν τους δημότες»

«Απαντώντας στη συνέντευξη Τύπου του κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη και επιθυμώντας να διατηρήσουμε το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα σε ένα ύψος που μας εκφράζει, δε θα ασχοληθούμε με τα όσα αναφέρθηκαν και αφορούν την υποστήριξη της «Πρωτοβουλίας» από διάφορους παράγοντες ή Οργανώσεις, γιατί πρόκειται πραγματικά για σενάρια φαντασίας από πλευράς του.  Ας μας επιτρέψει, λοιπόν, να μην ακολουθήσουμε τον κατήφορο που επέλεξε και να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα σοβαρά θέματα που τέθηκαν και μας αφορούν.

Από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας» έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο άνθρωποι καταρτισμένοι και έμπειροι.  Άνθρωποι που έχουν δουλέψει επί δεκαετίες.  Άνθρωποι που ξέρουν να διαβάζουν τη νομοθεσία, να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν λύσεις και έχουν δεσμευτεί ότι θα το κάνουν με απόλυτη διαφάνεια.

Ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της «Πρωτοβουλίας» είναι αδιαπραγμάτευτος. Αποτελεί βασική αρχή της κίνησης, την οποία διατηρήσαμε καθ’ όλη της διάρκεια της πορείας μας. Σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς δεν προήλθαμε από κομματικό καμουφλάζ και μεταλλάξεις.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε ξεκαθαρίσαμε ότι οι αιρετοί που θα αναλάβουν καθήκοντα που απαιτούν την καθημερινή τους παρουσία στο Δήμο δεν θα διατηρούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα. Συγνώμη που εργαζόμαστε. Συγνώμη που πληρώνουμε φόρους.

Η «Πρωτοβουλία» έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, ειδικά τη νεανική, με σεβασμό στο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον.

Αν πιστεύαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε συνεργαζόμενοι με τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, δεν είχαμε λόγο να ιδρύσουμε μια άλλη παράταξη! Ευχαριστούμε λοιπόν για την πρόθεση του δημάρχου, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Εξάλλου δε θα χρειαστεί, καθώς ο λαός της Χίου θα δώσει ξεκάθαρη εντολή στην «Πρωτοβουλία» και στο Μανώλη Βουρνού να διοικήσουν το Δήμο.

Λυπόμαστε για το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, μέσα στον πανικό τους, δεν χάνουν ευκαιρία να εκφοβίζουν τους δημότες με σκοπό να προσελκύσουν ψήφους. Ανάλογα με το κοινό υπάρχει και ο αντίστοιχος εκφοβισμός. Τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες.  Ότι αν εκλεγούμε θα χάσουν οι τσοπάνηδες τα ζώα τους, ότι θα κλείσουμε τα περίπτερα, ότι θα εκποιήσουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας, ότι θα σταματήσουμε το «Βοήθεια στο Σπίτι», ότι θα κλείσουμε το ΚΑΠΗ, ότι θα σταματήσουμε επενδύσεις, μέχρι ότι θα βγάλουμε τις ομπρέλες από τις παραλίες!

Τέλος, έχουμε ζητήσει εγγράφως από τη δημοτική αρχή την Τριμηνιαία έκθεση εσόδων - εξόδων 1ου τριμήνου 2014 που έχει επιμελώς εξαφανίσει, ενώ θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα. Έχετε το περιθώριο ακόμα και αύριο να την δημοσιοποιήσετε.

Η «Πρωτοβουλία» επιμένει ότι στην προσπάθεια σας να επανεκλεγείτε έχετε αφήσει το ταμείο του Δήμου Χίου άδειο και οι υποσχέσεις που μοιράζετε δεξιά και αριστερά είναι απλά χωρίς αντίκρισμα. Αποδείξτε το αντίθετο.»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ