14.4.2014 16:16

Κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο και στα οικονομικά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ»

  Μύγα στο σπαθί του δε σηκώνει ο δήμαρχος για την κατάσταση το ταμείο του Δήμου. Απαντώντας στους ισχυρισμούς του συνδυασμού «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ» σχετικά με τη δημιουργία ελλείμματος στο ταμείο, ο δήμαρχος απαντά ότι έχει καταφέρει χωρίς να καμιά αύξηση να κρατήσει τον Δήμο Οικονομικά όρθιο χαρακτηρίζοντας κακόβουλες τις όποιες περί αντιθέτου αιτιάσεις.
Αναλυτικά η απάντηση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια δημοσιεύματος σε διαδικτυακή ιστοσελίδα της δημοτικής κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Χίο», σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Χίου, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας έχει καταφέρει, χωρίς καμία αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη και παρά τις μειωμένες επιχορηγήσεις (έτος 2012: 940.000 ευρώ μηνιαίως, έτος 2014: 490.000 ευρώ μηνιαίως), και καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες συμμαζέματος και νοικοκυρέματος, να κρατήσει και στον οικονομικό τομέα το Δήμο μας όρθιο.
     Κατά πάγια τακτική, κάθε χρόνο η ανάληψη οικονομικής υποχρέωσης δεν αντιστοιχεί στη δημιουργία και ισόποσης δαπάνης. Ως εκ τούτου, οι ισχυρισμοί ότι υπό προϋποθέσεις θα υπάρξει διαφορά μεταξύ εσόδων – εξόδων στερείται (τη χρονική αυτή στιγμή) κάθε σοβαρής επιχειρηματολογίας.
     Διαφαίνεται δε εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» κακόβουλη κριτική και καθόλου εποικοδομητική, με δεδομένη μάλιστα την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
     Προς επίρρωση των ανωτέρω, παρατίθεται η λογιστική αποτύπωση του Δήμου Χίου στις 31-03-2014:
Υπόλοιπο έναρξης: 5.349.595,35
Σύνολο εσόδων: 4.780.020,49
Σύνολο εξόδων: 4.373.744,11
Ταμειακό υπόλοιπο: 5.755.871,73»

                                                                                                   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ