11.4.2014 12:13

Χιακή Συμπολιτεία: Παρασκευή στο Λιθί, το Σάββατο Κυκλοφοριακό, την Κυριακή Πολιτισμός

Με τις... μηχανές στο φουλ πορεύεται η Χιακή Συμπολιτεία, συζητώντας με τους πολίτες και καταγράφοντας προβλήματα, ιδέες και προτάσεις. Η επικεφαλής της παράταξης, Ερμιόνη Φρεζούλη, βρέθηκε στο Πυργί την Τετάρτη, σε μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων με κατοίκους του χωριού για τα προβλήματα των μαστιχοπαραγωγών, και δίνει το επόμενο ραντεβού στο Λιθί, την Παρασκευή 11 Απρίλη 2014, στις 6.30 μ.μ. στο καφενείο της Τασούλας Μαρουσιώδη στην πλατεία.

Το Σάββατο 12/4, επιστροφή στην πόλη και σε ένα από τα βασικότερά της προβλήματα, το κυκλοφοριακό. Η σχετική ανοιχτή συζήτηση, με ειδικά οργανωμένη διαδικασία ώστε να έχουν όλοι ισότιμα τον λόγο, θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. στο καφενείο του Κήπου. Οι σχετικές προτάσεις της Χιακής Συμπολιτείας βρίσκονται στη σελίδα της (http://www.xiakisimpolitia.gr/?p=228),  δίπλα σε εκείνες για τον Πολιτισμό που παίρνει σειρά την επόμενη μέρα.

Ετσι, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 13/4, στην πλατεία Βουνακίου (καφενείο Διαμαντή Φύκαρη), θα συζητηθεί ένα ένα ευρύ φάσμα προτάσεων, οι οποίες πέρα από τις επιμέρους δομές παραγωγής πολιτιστικού έργου, περιλαμβάνουν προτάσεις παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη στοιχείων της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα, «η σημερινή δημοτική αρχή έχει μετατρέψει τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία στη Χίο σε πολυτραυματία και τους ανθρώπους της τέχνης σε "κομπάρσους". Άποψή μας είναι  ότι ο πολιτισμός σε όλες του τις εκφράσεις και η κληρονομιά μας στο θέμα αυτό είναι βασικό στοιχείο συνοχής της κοινωνίας που ζούμε.Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας του τόπου μας, της ιστορικής, οικονομικής και κοινωνικής του οργάνωσης» (αναλυτικά οι προτάσεις στο http://www.xiakisimpolitia.gr/?p=452)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ