2.5.2014 15:37

Εργοτάξια δουλειάς τα προεκλογικά κέντρα της Χίου

Tα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, τα φυλλάδια των προγραμμάτων και υποψηφιοτήτων διακινούνται χέρι- χέρι, ο κόσμος αρχίζει να ζητάει τους επικεφαλείς και τους υποψήφιους, άλλοι κοιτάζουν από περιέργεια, πολλοί ζητάνε να πληροφορηθούν τους υποψήφιους της περιοχής τους και αρκετοί θέλουν να ενημερωθούν αν ο άνθρωπος τους είναι τελικά υποψήφιος. Τα εκλογικά κέντρα διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην δουλειά που παράγεται για την κάθε παράταξη, είναι οι χώροι παραγωγής της βασικότερης δουλειάς κάθε συνδυασμού.

 Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο, οι συνδυασμοί ανοίγουν τα εκλογικά τους κέντρα και ο κόσμος αρχίζει να μπαίνει στο προεκλογικό κλίμα. Όλα τα εκλογικά κέντρα έχουν ένα κοινό στόχο ή παραπλήσιους, αλλά όλα λειτουργούν με μια ιεραρχία και σαφή τάξη.

Οι συνδυασμοί που δεν έχουν ακόμη εκλογικό κέντρο, προετοιμάζονται πυρετωδώς να στεγαστούν σε χώρο που έχουν επιλέξει, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν τα παλιά κομματικά τους γραφεία. Λίγοι δεν θα εκπροσωπηθούν με αυτή την πρακτική, κυρίως για οικονομικούς λόγους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ

Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ

Παλιά καραβάνα στο πολιτικό στίβο, ο απερχόμενος και υποψήφιος δήμαρχος φρόντισε από νωρίς να ανοίξει το γραφείο του στην  Απλωταριά.

Υπεύθυνη τοποθέτησε τον  έμπιστο πολιτικό του σύμβουλο, την Ανίτα Ταμπούρλου, η οποία γνωρίζει να κατευθύνει αποτελεσματικά όλα τα νήματα.

Η Σταματία Βαβυλουσάκη και ο Στέφανος Λαμπρινούδης πήραν μόλις χτες το βάπτισμα του πυρός στα νέα τους καθήκοντα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Οι υποψήφιοι, οι συνεργάτες και τα μέλη της Πρωτοβουλίας επιμένουν σε έναν τρόπο λειτουργίας με χαμηλούς τόνους, χωρίς υπερβολές σε όλα τα δρώμενα.

Στεγάζονται στην Απλωταριά, στον πρώτο όροφο του διώροφου πάνω από τη στοά Φραγκάκη. Το κέντρο άνοιξε μόλις προ ημερών.

«Στόχος μας να είμαστε αυτάρκεις, γι’ αυτό δεν διστάζουμε να συστεγαστούμε με φίλους σε κτίριο με πολύ προσιτό ενοίκιο, γιατί όλα τα έξοδα καλύπτονται από εμάς τους ίδιους, δεν έχουμε άλλους πόρους», υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Παρόν την ώρα της εφόδου μας οι Βασίλης Σαρρής, οι γραμματείς Ειρήνη Παντελόγλου και Βάντα Μελαχροινούδη, ο υποψήφιος δήμαρχος Μ. Βουρνούς, ο Φιλόδωρος Βιτέλλας και ο Νίκος Λαμπρινούδης.

ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ε. ΦΡΕΖΟΥΛΗ

Κοσμογονία στο εκλογικό κέντρο στην Συμπολιτείας στην αρχή της οδού Βενιζέλου, πλάι στο κατάστημα με τους λουκουμάδες Χούλη.

Η υποψήφια δήμαρχος απορροφημένη στις επαφές της, πλάι της στήριγμα και πηγή δύναμης και έμπνευσης ο σύζυγος της Αλέξης Παναγιωτάκης. Συνοδοιπόροι στο πάνελ ο Γιώργος Νύκτας, η υπεύθυνη του κέντρου Σούλα Μπριχώρη, ο Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο Μιχάλης Σφυράκης.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 

ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

Ο απερχόμενος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης επέλεξε να στεγάσει τις ανάγκες του κέντρου του στην οδό Πολυτεχνείου, στο χώρο της πρώην τράπεζας Millenium.

Στο πόστο της γραμματείας βοηθάει η Κλειώ Μαστοράκη

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΣΤ.ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ

Το εκλογικό κέντρο στην οδό Φιστέλ ντε Κουλάνς, είναι από τις 24 Απριλίου το ορμητήριο και ο χώρος εργασίας των συνεργατών, των υποψήφιων και των φίλων του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη.

Φύλακας άγγελος και μόνιμος συμπαραστάτης σε όλες τις πολιτικές μάχες που έχει δώσει, η γυναίκα του Άννα. Υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου είναι η Μαίρη Χρονοπούλου. Το παζλ συμπληρώνουν ακόμη  η Θεοδώρα Μοσχούρη, η Άννα Καρατζά,η  Ευτυχία Κάκαρη, ο Παύλος Καλογεράκης και ο Ηλίας Φύλλας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ