29.4.2014 14:09

«Δεν λυγίσαμε στις πιέσεις, στα ταξίματα, στους εκφοβισμούς και στο χρήμα»

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ

Στην πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου της εστιάζει η «Πρωτοβουλία για τη Χίο» με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των ψηφοδελτίων.

Η παράταξη του Μ. Βουρνού σηκώνει ψηλά τον πήχη της αντιπαράθεσης φωτογραφίζοντας την δημοτική αρχή Λαμπρινούδη για την οποία σημειώνει ότι «όσο δημόσιο χρήμα και εάν διοχετευτεί για προεκλογικούς σκοπούς δεν μπορεί να αντιστραφεί η πορεία της κοινωνίας προς το μέλλον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η «Πρωτοβουλία για τη Χίο» ολοκλήρωσε την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της με απόλυτη ικανοποίηση και ιδιαίτερη χαρά.

Όπως είχαμε θέσει ως στόχο εξ αρχής, καταφέραμε να κινητοποιήσουμε ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και από όλο το κοινωνικό φάσμα.

Κοινό τους γνώρισμα είναι η απόφαση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν στη Χίο την ανατροπή που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι είναι μεγάλο το πλήθος των ανθρώπων που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στον τόπο κάνοντας ανατροπές στη ζωή τους και παραμερίζοντας τις ανάγκες της καθημερινότητας.   Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της ανατροπής και θα ήθελαν να μετέχουν, αλλά οι χρονικοί περιορισμοί και οι περιστάσεις δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή τους.

Οι άνθρωποι που μετέχουν στο ψηφοδέλτιό της “Πρωτοβουλίας” δείχνουν ότι η κοινωνία της Χίου δεν υποκύπτει πλέον σε πιέσεις, ταξίματα, εκφοβισμούς και υπονομεύσεις ενός συστήματος που καταρρέει.

Αποδεικνύεται ότι όσο δημόσιο χρήμα και εάν διοχετευτεί για προεκλογικούς σκοπούς δεν μπορεί να αντιστραφεί η πορεία της κοινωνίας προς το μέλλον. Αντιθέτως, ένα αίσθημα αγανάκτησης κατακλύζει τον κάθε ένα που βλέπει τα χρήματα που με οδυνηρή φορολόγηση έχει στερηθεί από το εισόδημά του να σκορπίζονται με μοναδικό στόχο τον προεκλογικό προσεταιρισμό ανθρώπων. Μια αγανάκτηση που φουντώνει όταν βλέπει κανείς δημόσιες υποδομές, υπάλληλοι, πόροι και γραφεία να χρησιμοποιούνται επί μήνες για την προεκλογική εκστρατεία ενός καθεστώτος. Μια αγανάκτηση που οδηγεί σε επανάσταση, όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κοινωνικά προγράμματα και παροχές, για τα οποία διψάει η δοκιμαζόμενη κοινωνία μας, χρησιμοποιούνται για να τεθούν εκβιαστικά διλήμματα στους ωφελούμενους.

Ο τόπος βοά. Μπορεί να έχουν πίσω τους δεκαετίες αλλά οι μέρες μέχρι τις 18 Μαΐου είναι λίγες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ