25.4.2014 20:16

"Δεν είναι μόνο το ΔΗΠΕΘΕ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ"

Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο, φέρει τη σφραγίδα της απερχόμενης δημοτικής αρχής και της διοίκησης που έχει ορίσει.

 

Ένας θεσμός, τα ΔΗΠΕΘΕ,  που στην ελληνική περιφέρεια έχει αποδώσει καρπούς και έχει συμβάλει στην πολιτιστική αποκέντρωση, εδώ παραμένει επί σειρά ετών ο «φτωχός συγγενής επί του πολιτισμού», με απλήρωτο προσωπικό, περιορισμένες παραγωγές και απαξίωση από την πλευρά της κοινωνίας.

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κ. Γιάννης Ζαφείρης καταγγέλλει τους κ. Δήμαρχο, Περιφερειάρχη και Πρόεδρο ΔΗΠΕΘΕ για «νέα σοβαρή λειτουργική και οικονομική «τρικλοποδιά» στο Δη.Πε.Θε. Β.Αιγαίου», ενώ μιλά για προσφυγή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

 

Μιλά ακόμη για ποινικές διώξεις.  Επιτέλους ο απερχόμενος δήμαρχος Χίου κ. Λαμπρινούδης και ο συνεργάτης του πρόεδρος του ΔΣ του Θεάτρου κ. Θ. Τσατσαρώνης, θα πρέπει να τοποθετηθούν και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για όσα συντελούνται ή δεν συντελούνται στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

 

Η απερχόμενη δημοτική αρχή φέρει στο ακέραιο την ευθύνη των επιλογών της, όταν στα χρόνια της θητείας της δενεπιδόθηκε παρά σε πρακτικές καθυστέρησης στη χρηματοδότηση, παρεμβάσεις στη λειτουργία και γενικά στην επιβολή ενός απαράδεκτου κλίματος με στόχο το οριστικό κλείσιμο τουΘεάτρου.

 

Εντύπωση προκαλεί πως ο συγκεκριμένος οργανισμός έφτασε σε αυτό το σημείο.  Δυστυχώς η περίπτωση του ΔΗΠΕΘΕ δεν είναι η μόνη.  Η επόμενη δημοτική αρχή θα βρεθεί αντιμέτωπη και με άλλες  αντίστοιχες περιπτώσεις κακής διαχείρισης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ