9.4.2014 0:01

Απορροφά τη «Νέα Αντίληψη»

Η μεγάλη βόμβα έπεσε στην αρχή με τον … επαναπατρισμό του Γιάννη Μισετζή. Τώρα πια φαίνεται πως απλώς η επιστροφή Μισετζή στο συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» άνοιξε το δρόμο σε μια σταδιακή απορρόφηση των εκλεγμένων συμβούλων της «Νέας Αντίληψης» στο συνδυασμό Λαμπρινούδη.

Τετελεσμένη θεωρείται η προσχώρηση στο συνδυασμό των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων Στρ. Στρουμπή και Γιάννη Καλλίκη, ενώ πολύ ισχυρές μοιάζουν οι πιθανότητες ένταξης και του Χρ. Μερούση, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αλλάζουν παράταξη στους τέσσερις.

«Ο μόνος»

«Τα δυο επόμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον τόπο μας. Θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις χωροταξίας, που θα κρίνουν εν πολλοίς και τη δυναμική ανάπτυξης του τόπου, δίνοντας το έναυσμα σε σοβαρά επενδυτικά σχήματα να ενδιαφερθούν για τη Χίο. Εκτιμώ, από τις παραστάσεις που αποκόμισα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι μόνο  ο Λαμπρινούδης είναι σε θέση να εξαλείψει τις εντάσεις και τις κρίσιμες στιγμές των αποφάσεων να αποτρέψει την εκδήλωση έντονων διαμαρτυριών από την κοινωνία. Ακολουθεί μια περίοδος όπου η σύνθεση θα παίξει καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη του τόπου», εξηγεί την απόφαση του ο Στρ. Στρουμπής.

Ρεαλιστική στροφή

Την ένταξη του συζητούσε εδώ και 10 μήνες και ο Γ. Καλλίκης. Την τελευταία εβδομάδα υπέγραψε την υποψηφιότητα του, την οποία ο ίδιος αποδίδει σε μια ρεαλιστική στροφή.

«Η ενίσχυση ενός συνδυασμού που θα κληθεί να διαχειριστεί το νησί την προσεχή πενταετία είναι ευθύνη όλων όσων έχουμε επίγνωση των πραγματικών συνθηκών της Αυτοδιοίκησης», δηλώνει ο Παντουκιούσης δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα στο δημοτικό ψηφοδέλτιο της Ομηρούπολης.

Με Χαλλιορή

Πολύ κοντά στην ενσωμάτωση του στο συνδυασμό Λαμπρινούδη φαίνεται ότι είναι και ο Χρ. Μερούσης. Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίου Μηνά έχει κατ’ αρχήν συμφωνήσει με τον δήμαρχο, την Κυριακή ωστόσο για αρκετή ώρα συνομίλησε με τον Γ. Χαλλιορή, επικεφαλής της «Νέας Αντίληψης», και μένει να φανεί αν από τη συνάντηση τους υπάρχει κάποια τροποποίηση της απόφασης του πρωταθλητή.

«Όλοι μαζί» και … με Βρουλή;

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε έντονα φημολογείται ότι ο Πολ. Λαμπρινούδης θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους δημοτικούς συνδυασμούς για κοινή κάθοδο. Με βασικό επιχείρημα ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση έζησε τα πραγματικά δεδομένα στο Δήμο και το μεγαλύτερο τμήμα της προσχώρησε στο συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», θα ζητήσει εξίσου υπεύθυνα να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόσκληση στοχεύει κυρίως στο να προετοιμάσει το έδαφος της προσχώρησης του Παν. Βρουλή και του συνδυασμού «Ανασυγκρότηση και Πρόοδος». Επαφές προς την κατεύθυνση αυτή γίνονται καθημερινά, με βασικούς ενδιάμεσους τους Παν. Αναγνώστου και Σιδ. Αμέντα, και ο πρώην δήμαρχος έχει μπει σε διαδικασία επεξεργασίας της πρότασης, υπό την προϋπόθεση της προγραμματικής συμφωνίας και της αποδοχής εκ μέρους του κ. Λαμπρινούδη στο ψηφοδέλτιο μιας λίστας με τους πιο στενούς συνεργάτες του. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανή η συμμετοχή και του ίδιου του Παν. Βρουλή στο ψηφοδέλτιο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ