Εκλογές 2014

23/5/14 14:08

τελ. ενημ.: 23/5/14 14:08

«Ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στο Βόρειο Αιγαίο»

Τη δυνατότητα να αναδείξει τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών είχε ο Νάσος Γιακαλής, προσκεκλημένος στο χθεσινό μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
«Κάποιους βολεύει σήμερα να επιρρίπτουν ευθύνες στην αιρετή Περιφερειακή αρχή για τις απαράδεκτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουμε εμείς την αρμοδιότητα.
Εμείς αυτήν την αρμοδιότητα με τους ανάλογους πόρους την διεκδικούμε και με βάση το νόμο 3852/2010 χωρίς η κυβέρνηση να ανταποκρίνεται. Έχει άραγε κανένας Υπουργός ταξιδέψει με τα υπέργηρα πλοία στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων, της Λήμνου; Ξέρουν τι ταλαιπωρία τραβούν οι νησιώτες μας; Έχουν όμως το θράσος οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης να οργανώνουν φέστες τρεις μέρες πριν τις εκλογές όπως η κ. Κεφαλογιάννη στη Σάμο για να στηρίξουν την υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας κ. Καλογήρου. Γιατί κώφευαν και κωφεύουν τόσο καιρό στα αιτήματά μας, στα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τόσο τις δικές μας, όσο και των άλλων φορέων; Όμως ο κόσμος γνωρίζει, -τόνισε ο κ. Γιακαλής-.
Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος την Κυριακή 25 Μαΐου θα ψηφίσει για μία ανεξάρτητη, διεκδικητική και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση στο Βόρειο Αιγαίο. Γι΄ αυτό και είμαι αισιόδοξος».

Δείτε επίσης