20.5.2014 11:41

Αναζητούνται οι αίτιοι που «ροκάνισαν» τη διαφορά

Αιφνιδιασμένα όχι τόσο από το αποτέλεσμα, όσο από το ποσοστό της «Πρωτοβουλίας», βρήκε η 19η Μαΐου τα στελέχη του συνδυασμού Λαμπρινούδη. Σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη μεταξύ στελεχών, ορισμένα από τα οποία δεν ήταν καν υποψήφιοι, επικρίθηκε έντονα η κατήφεια των πρώτων στιγμών του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο, όπως και να έχει, δεν παύει να έχει στο ρόλο του οδηγού το συνδυασμό ενόψει β’ γύρου. «Το ποσοστό ήταν ελάχιστα κάτω από αυτό που περιμέναμε. Απλώς μας αιφνιδίασε η καθήλωση των αριστερών σχηματισμών και η συνεπακόλουθη αύξηση της «Πρωτοβουλίας». Εμείς πάντως παραμένουμε εντός στόχου. Άλλοι έχουν να καλύψουν τη διαφορά», ανέφερε σημαίνον στέλεχος.

Αίσθηση προκάλεσε η ευθεία αναφορά στην επιρροή εκκλησιαστικών κύκλων υπέρ της «Πρωτοβουλίας». «Η ΓΕΧΑ έδρασε με τον τρόπο της. Χωρίς να την αντιληφθεί κανείς κίνησε νήματα που κανένας δεν ανέμενε», ειπώθηκε.

Δυσαρέσκεια φαίνεται να υπάρχει και για το πρόσωπο της Ελ. Τσουρή, με αρκετούς από τους πρώην συνεργάτες της να αναφέρουν ότι θα έπρεπε να εκτιμήσει πως στο συνδυασμό, ακόμα κι αν δεν της είναι αρεστός ο επικεφαλής, υπάρχουν στελέχη που την υπηρέτησαν πιστά για χρόνια.

Τέλος εξετάζεται ως στρατηγική η προσωποποίηση των επιθέσεων σε συγκεκριμένα στελέχη της «Πρωτοβουλίας», όσους είχαν σχέση με το Δήμο κατά το παρελθόν ή επιδιώκουν να έχουν δια της πλαγίας οδού, τώρα με την ανάμειξη τους με τα κοινά.

Οι περισσότεροι πάντως συμφωνούν ότι σοβαρό λάθος υπήρξε και η προσωπική στάση που κράτησε ο κάθε υποψήφιος ξεχωριστά, δίνοντας έμφαση στη μάχη του σταυρού και αμελώντας την υποστήριξη του συνδυασμού και του δημάρχου προσωπικά.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ