30.4.2014 12:03

Αφήστε έξω την ΕΤΑΧ από μικροπολιτικές σκοπιμότητες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΧ ΣΤΗ ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

"Η συμμετοχή των Ψαράδων κατά την διάρκεια της 1ης Προκήρυξης του Leader Αλιείας ήταν πολύ μικρή (όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές) επειδή οι περισσότεροι από αυτούς ήθελαν να αγοράσουν δίχτυα, να αλλάξουν μηχανή κλπ  κάτι το οποίο δεν είναι  επιλέξιμο σε προγράμματα LEADER" επισημαίνει σε απάντηση του αναφορικά σε σχετική αρθρογραφία της Χιακής Συμπολιτείας ο προϊστάμενος της ΕΤΑΧ Γ. Καρράς.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος στις περιοχές που επιλέχθηκαν από το πρόγραμμα, "το ποσοστό τόσο των αλιεργατών όσο και των κατά κύριο επάγγελμα αλιέων  σε σχέση με τον οικονομικά ενεργό  πληθυσμό της περιοχής ήταν υψηλό και είχε ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη βαθμολογία για το Τοπικό Πρόγραμμα κατά την διαδικασία αξιολόγησης από την ΕΥΔ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γιατί οι προτάσεις ήταν ανταγωνιστικές.

Επίσης κατά την διάρκεια υποβολής του Προγράμματος το 2010 ο κ. Λαμπρινούδης δεν ήταν Πρόεδρος της ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ.

Οι δράσεις οι οποίες έγιναν για την δημοσιότητα του προγράμματος και την πληροφόρηση των δυνητικά δικαιούχων στα πλαίσια της 1ης Προκήρυξης είναι οι παρακάτω:

 Έκδοση ενός ενημερωτικού Οδηγού ο οποίος διανεμήθηκε σε όλες τις περιοχές παρέμβασης.
 Έκδοση Αφίσας
 ΜΜΕ (Εφημερίδες, Τηλεόραση)
 Ενημέρωση στις περιοχές παρέμβασης από τα στελέχη της ΟΤΔ.

Εάν επίσης ανατρέξετε στις ιστοσελίδες άλλων Αναπτυξιακών Εταιρειών θα δείτε ότι η καλύτερη ενημέρωση  γίνεται με συναντήσεις στις περιοχές παρέμβασης.

Επίσης  στα πλαίσια της 2ης Προκήρυξης θα θέλαμε να ακούσομε τις προτάσεις σας για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερα η πληροφόρηση του κόσμου.

Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι τα Προγράμματα LEADER έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν συμπληρωματικό εισόδημα στους Ψαράδες δίνοντας τους την δυνατότητα δημιουργίας επιχειρήσεων.

Ο λόγος λοιπόν που η συμμετοχή των Ψαράδων κατά την διάρκεια της 1ης Προκήρυξης ήταν πολύ μικρή (όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές) οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήθελαν να αγοράσουν δίχτυα, να αλλάξουν μηχανή κλπ  κάτι το οποίο δεν είναι  επιλέξιμο σε προγράμματα LEADER.

Θα θέλαμε επίσης στα πλαίσια της νέας Προγραμματικής περιόδου να ακούσομε τις σκέψεις  σας και μαζί να διαμορφώσομε τις αναπτυξιακές προτάσεις για το νησί.

Η  ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ  είναι η μόνη Αναπτυξιακή Εταιρεία στο νησί  η οποία διαχειρίζεται τα προγράμματα ΟΠΑΑΧ και LEADER (μαζί με ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ)  προϋπολογισμού 15.000.000,00 ευρώ περίπου  και 60 επενδυτές να είναι ενταγμένοι στα παραπάνω προγράμματα.

Tέλος σας ενημερώνομε ότι τα γραφεία της Εταιρείας είναι καθημερινά ανοιχτά και  εάν θέλετε την οποιαδήποτε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του  LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ,   να προσέλθετε στα γραφεία της εταιρείας και να ρωτήσετε οτιδήποτε   θέλετε και όχι στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής σκοπιμότητας τόσο η υλοποίηση του Προγράμματος όσο και  η ΕΤΑΧ ΑΑΕ ΟΤΑ"

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ