15.9.2022 13:19

Σε πανηγυρικό κλίμα η επιστροφή της εικόνας της Αγίας Ματρώνας στα Κουρούνια μετά από 200 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία πλήθους πιστών και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, υποδέχθηκαν οι κάτοικοι των Κουρουνίων την Ιερά Εικόνα της Αγίας Ματρώνας, 200 χρόνια μετά τις σφαγές της Χίου, όταν τότε οι πρόγονοί τους κατάφεραν να τη φυγαδεύσουν μαζί με 8 ακόμα δεσποτικές εικόνες αρχικά στις Σπέτσες και στη συνέχεια στο Ναύπλιο όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα.

Η Ιερά Εικόνα που από το 1822 μέχρι και σήμερα φυλάσσεται στην Παναγία του Ναυπλίου και την οποία κατά το παρελθόν προσκύνησε πλειάδα οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης, εντοπίστηκε από επιτροπή Κουρουνιωτών οι οποίοι μελέτησαν τα ιστορικά κείμενα και τις αναφορές, καταφέρνοντας να την εντοπίσουν μαζί με άλλες εικόνες.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα η επιτροπή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η εικόνα να μπορέσει να μεταφερθεί στη Χίο έστω για λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της ιστορικής επετείου των 200 ετών από τις σφαγές.

Η εικόνα θα παραμείνει στο νησί μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και οι πιστοί θα μπορούν να την προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Κουρουνίων.

(Βίντεο- Σταύρος Μιχαηλίδης)

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ