25.7.2020 22:25

Πάνδημη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλλο [vid]

Κάθε άλλο παρά ανασταλτικό παράγοντα αποτέλεσε η πανδημία του Κορωνοϊού για εκατοντάδες πιστούς που συνέρρευσαν μαζικά αλλά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο προσφυγικό Καστέλλο, που διέδωσαν και κατάφεραν να μεταφέρουν στη Χίο από τα μικρασιατικά παράλια οι πρόσφυγες, κατά τον διωγμό του 1922.

Από νωρίς το απόγευμα το προαύλιο του Ιερού Ναού γέμισε με πιστούς κάθε ηλικίας, που έσπευσαν να ασπαστούν την εικόνα και να παρακολουθήσουν από κοντά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Ακολούθως, μέλη του Συλλόγου Αγίοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας καθώς και του Φάρου Βαρβασίου, περιέφεραν την εικόνα στα στενά του προσφυγικού συνοικισμού, με τους ιεροψάλτες και τους ιερείς να αποδίδουν το τροπάριο της Αγίας.

Φέτος για πρώτη φορά, η περιφορά δεν πραγματοποιήθηκε με την παρουσία τιμητικού αγήματος ούτε και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Εντυπωσιακή πάντως, υπήρξε η απόδοση τιμών από τα σκάφη του Λιμενικού καθώς και τα άλλα πλοιάρια που βρέθηκαν στην περιοχή.

Στην λαμπρή λιτανεία το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Χίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγιοπαρασκευουσίων Σωτήρης Τζούμας, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ, η Κεντρική Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη και ο Υπολιμενάρχης Δημήτρης Κλουμάσης, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάνος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Χίου Σίμος Βενέτος, καθώς και πλήθος πιστών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ