14.11.2022 7:10

Η Καλλιμασιά εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς και η Ιερά Μονή Παναγίας (Κοιμήσεως Θεοτόκου) Πλακιδιωτίσσης Καλλιμασιάς εορτάζουν με εκκλησιαστική λαμπρότητα την εορτή των ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ώρα 6.00 μ.μ. στην Ιερά Μονή Πλακιδιωτίσσης θα τελεστεί η Ενάτη Ώρα στο Ηγουμενείο της Μονής και θα ακολουθήσει η λιτάνευση Εικόνας της Παναγίας και η είσοδος στο Καθολικό. Θα ακολουθήσει Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Θα προσφερθεί παραδοσιακό ροβιθοπίλαφο για όλους τους προσκυνητές σύμφωνα με την μακρόχρονη παράδοση της Μονής.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ώρα 7.00 π.μ. στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Καλλιμασιάς, θα τελεστεί Πανηγυρικός Όρθρος μετά αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία. Θα προσφερθούν παραδοσιακοί λουκουμάδες σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, ώρα 7.00 π.μ. στην Ιερά Μονή Πλακιδιωτίσσης θα τελεστεί Όρθρος μετά αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας θα γίνει η αναχώρηση της Εικόνας της Παναγίας Ευρετής προς τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βαρβασίου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ενοριακού Ναού και το Ηγουμενοσυμβούλιο μετά της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Μονής προσκαλούν τους ευσεβείς και φιλέορτους χριστιανούς σε συμπροσευχή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ