17.6.2024 6:47

Χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο ο π. Κωνσταντίνος Καραμπουρνιώτης

Σε κλίμα κατάνυξης, πνευματικής χαράς και αγαλλίασης τελέσθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου η χειροτονία  εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Κωνσταντίνου  Καραμπουρνιώτη   Οικονομολόγου, έγγαμου και πατέρα δύο παιδιών,στον  Ιερό Ναό  Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καταρράκτη στον οποιο τοποθετήθηκε ως εφημέριος.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος  με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως, του Αρχιδιακόνου και πολλών πιστών.

Στο χειροτονητήριο λόγο του ο π. Κωνσταντίνος με μικρασιατική καταγωγή από το χωριό της  Αγίας Παρασκευής Κρήνης Μικράς Ασίας,  συγκινημένος αναφέρθηκε στον πόθο του που έγινε πραγματικότητα, να διακονήσει ως ιερέας, συναισθανόμενος την πνευματική ευθύνη που αναλαμβάνει. Ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα, τους οικείους του και όσους τον έχουν στηρίξει στη ζωή του, ενώ εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες και τον σεβασμό του στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Ο Σεβασμιώτατος συμβουλεύοντας πατρικώς τον νέο πρεσβύτερο, υπογράμμισε ότι καθημερινά η ημέρα του ιερέα θα πρέπει να αρχίζει και να ολοκληρώνεται στο Ιερό Θυσιαστήριο, τελώντας όλες τις  Ακολουθίες, προσευχόμενος διαρκώς υπέρ του λαού  και οδηγώντας το ποίμνιό του στη Βασιλεία του Θεού. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να διατηρεί αδιάκοπη τη συναναστροφή του με τους ενορίτες του, να συνδιαλέγεται μαζί τους, να τους παρηγορεί και να τους ενισχύει στις δυσκολίες και στα προβλήματά τους, γενικότερα δε να μετέχει στις χαρές και τις λύπες τους ως πνευματικός τους πατέρας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ