22.5.2024 8:15

Αρχιερατικός Εορτασμός στη Χίο για τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ανακοινώνει την τέλεση Αρχιερατικού Εορτασμού για την Ιερά Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος και των συν αυτώ, την Κυριακή του Παραλύτου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 με:

  • 18:15: Προσκύνημα στη Σκοτεινή Φυλακή της Χίου, όπου κρατήθηκαν οι Ιερομάρτυρες Μητροπολίτης Πλάτων και Αρχιδιάκονος Μακάριος. Θα ακολουθήσει δέηση.
  • 19:00: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου - Καθεδρικό Βροντάδου, όπου μαρτύρησε ο Ιερομάρτυς Σταμάτιος Χαρτουλάρης. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθούν:

  • 07:00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Βικτώρων Χίου, όπου θα φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Ιερομάρτυρος Πλάτωνος. Θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.
  • Μετά τις λατρευτικές συνάξεις: Προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, όπου μαρτύρησαν οι Ιερομάρτυρες Ιάκωβος, Θεοδόσιος και στο Ιστορικό Μουσείο της Σφαγής.

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν στον Αρχιερατικό Εορτασμό, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πλάτωνος και των συν αυτώ, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την πίστη τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ