10.11.2022 14:35

Από τον Βροντάδο στη Μητρόπολη η Παναγία Ερειθιανή – Βίντεο – Φώτο

Με την άφιξη της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Ερειθιανής από την ομώνυμη ενορία του Βροντάδου, ξεκίνησε το θρησκευτικό κομμάτι των εκδηλώσεων για τα 110α ελευθέρια της Χίου.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκαν στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος καθώς και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, ο  οποίος λίγη ώρα νωρίτερα ξεναγήθηκε από τον προκαθήμενο της Χιακής Εκκλησίας στα εκκλησιαστικά κειμήλια του Ιερού Ναού, ανάμεσα στα οποία δεσπόζουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ισιδώρου και Αγίου Θωμά, του Αγίου Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χίου Πλάτωνα Φραγκιάδη, το επιτραχήλιο του Αγίου Γρηγορίου του Ε’ καθώς και τα άμφια του Αγίου Νεκταρίου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Χίου, το πρωί της Παρασκευής 11.11.2022, θα γίνει η υποδοχή της Τίμιας Κάρας της ενδόξου και παρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, που θα μεταφερθεί στο νησί από την Αθήνα. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ