31.3.2016 11:56

Έμπνευση από την Αργεντινή

Ταξιδεύοντας σε ένα χωριό της Αργεντινής το 2006 ο Μπλέικ Μαϊκόσκι διαπίστωσε ότι τα παιδιά δεν είχαν παπούτσια για να προστατεύσουν τα πόδια τους και δεν γίνονταν δεκτά στο σχολείο για τον ίδιο λόγο. Σκέφτηκε ότι η λύση ήταν να δημιουργήσει μια επιχείρηση που αποβλέπει στο κέρδος και θα ήταν βιώσιμη χωρίς να βασίζεται σε δωρεές. Η TOMS ξεκίνησε στη Νότια Καλιφόρνια και το όνομά της είναι συντόμευση του «Shoes for a Better Tomorrow», έχοντας ως φιλοσοφία για κάθε ζευγάρι παπούτσια που θα πουλούσε να προσφέρει ένα ζευγάρι σε κάθε παιδί που το είχε ανάγκη. 

Tα παπούτσια φτιάχνονται σε Αργεντινή, Αιθιοπία και Κίνα, σε εργοστάσια που, όπως τονίζει η εταιρεία, διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει παιδική εργασία και καταβάλλονται δίκαιοι μισθοί. Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, το κόστος παραγωγής κάθε ζευγαριού TOMS είναι εννέα δολάρια, με την τιμή λιανικής να κυμαίνεται από 44 ως 115 δολάρια ανάλογα με το μοντέλο, στοιχείο που καθιστά δυνατή την προσφορά ισάριθμων παπουτσιών με αυτά που πωλούνται.

Ο Μαϊκόσκι επέλεξε αρχικά τα παπούτσια γιατί η σημασία τους είναι μεγάλη πέρα από τη σωματική υγεία, αφού πολλά σχολεία σε αναπτυσσόμενες χώρες τα απαιτούν ως προϋπόθεση για να παρακολουθήσουν τα παιδιά μαθήματα. Τα παπούτσια TOMS ανδρικά και γυναικεία μπορείτε να τα βρείτε στο female.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ