29.11.2023 20:24

Βολές Κάρμαντζη στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τα κατασχετήρια

Αιχμές κατά της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου για εκλογικές σκοπιμότητες πίσω από την μαζική αποστολή κατασχετηρίων σε δημότες για οφειλές τους, άφησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, απαντώντας σε ερωτήματα των αντιπολιτεύσεων για τις κατασχέσεις λογαριασμών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης, οι κατασχέσεις λογαριασμών παραμονές των εκλογών εξελίχθηκαν σε ένα ζήτημα με σοβαρές εκλογικές παρενέργειες, λέγοντας μάλιστα ότι το γράμμα του νόμου δίνει την εξουσία στους υπηρεσιακούς παράγοντες να παρακάμπτουν την εντολή του Δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Ο κ. Κάρμαντζης, εξήγησε εκτός των άλλων ότι οι κατασχέσεις των λογαριασμών έγιναν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές χωρίς να ενημερωθεί ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης.

«Αντιληφθήκαμε τι γίνεται περίπου στις 25 Σεπτεμβρίου μετά από συνεχή παράπονα δημοτών. Είναι ένα θέμα νάρκη και δεν θα αναφερθώ στις σκοπιμότητες αυτών των ενεργειών. Στα 4 χρόνια δεν έδωσα ούτε ένα εντέλλεσθαι σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Η μοναδική φορά που το έκανα ήταν για την άρση των κατασχέσεων λογαριασμών αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν το έπραξαν», ανέφερε ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Τέλος ο κ. Κάρμαντζης έκανε λόγο για τραγικά λάθη από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με αφορμή και το τελευταίο λάθος με τη μαζική αποστολή κατασχετηρίων σε δημότες που πλήρωναν κανονικά τα ανταποδοτικά τέλη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ