25.11.2021 14:31

Ύστατη προσπάθεια για να μη χαθεί το έργο της Μαρίνας των Λιμνιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσκεψη στο Δημαρχείο τη Δευτέρα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών

Αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία από τη μία και τα εξαντλητικά χρονοδιαγράμματα από την άλλη βρίσκεται ο Δήμος Χίου, που στην εκπνοή του χρόνου προσπαθεί να σώσει το έργο της μαρίνας των Λιμνιών, που απειλείται με απένταξη εξαιτίας της αδιαφορίας του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του στον «Πολίτη» ο αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου Παναγιώτης Μανδάλας, έκανε λόγο για μία προβληματική κατάσταση που εκκρεμεί από το 2019, με τη Γ.Γ. Τουρισμού, να παραδέχεται τελικά ότι αδυνατεί να υλοποιήσει το έργο.

Όπως μάλιστα επεσήμανε ο αντιδήμαρχος, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι περισσότερες συνεννοήσεις γίνονταν τηλεφωνικά με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλιπή έγγραφα, για το έργο και τον Δήμο να πιέζει στο παρά πέντε ώστε το έργο να δημοπρατηθεί.

«Το έργο κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022. Αυτό που προσπαθούμε στην παρούσα φάση είναι να αναγκάσουμε το Υπουργείο Τουρισμού να δημοπρατήσει επιτέλους το έργο, το οποίο στη συνέχεια θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ως συνεχιζόμενο στο νέο ΕΣΠΑ.

Δυστυχώς η Γ.Γ. Τουρισμού μέχρι σήμερα δεν έκανε απολύτως τίποτα με αποτέλεσμα με δική της ευθύνη το έργο, που αποτελεί ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Χίο να κινδυνεύει με απένταξη», ανέφερε κ . Μανδάλας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,2 εκ. ευρώ και προβλέπονται νέοι μόλοι, η τοποθέτηση μίας μικρής ανεμογεννήτριας καθώς και η μεταφορά των φάρων του λιμένα.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι εμπλεκόμενοι φορείς, θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα στο Δημαρχείο της Χίου, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες άμεσες κινήσεις. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ