2.4.2020 11:13

Υπό όρους απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης ζητά ο Δήμος Οινουσσών

Την θεσμοθέτηση υπό όρους απαγόρευσης ακτοπλοϊκής μετάβασης στις Οινούσσες, ζητά μέσα από ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών, σε μία προσπάθεια προστασίας των μόνιμων κατοίκων του ακριτικού νησιού, που στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνεται επίσης η διατήρηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων για τη μεταφορά αγαθών και φαρμάκων καθώς η θεσμοθέτηση 14ημερου κατ οίκον περιορισμού για τους μόνιμους κατοίκους που αναγκάζονται να μεταβούν στη Χίο ή εκτός Χίου για σοβαρούς λόγους υγείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατέληξε σε αυτή την απόφαση, με το σκεπτικό ότι εξαιτίας της πλημμελούς υγειονομικής κάλυψης των μικρών νησιών, η εκδήλωση κρούσματος κορωνοϊού θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στις μικρές νησιωτικές κοινωνίες.

«Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να συμφωνήσει στην πρότασή μου, η οποία είναι κοινή με τους Δημάρχους άλλων μικρών νησιών, τα οποία ομοίως δεν διαθέτουν δευτεροβάθμια υγειονομική μονάδα. Το εξειδικευμένο αυτό μέτρο είναι απαραίτητο για να διαφυλαχτεί αποτελεσματικά η δημόσια υγεία και να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις με ενδεχόμενη διασπορά στον πληθυσμό, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό ανήκει στις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Οινουσσών, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ