15.5.2024 14:14

Το μπαλάκι στην Τροχαία για το «Στοπ» της οδού Κανάρη (Video)

Την ενεργό εμπλοκή της Τροχαίας Χίου, προκειμένου οι οδηγοί να μην παραβιάζουν το «στοπ» της οδού Κανάρη, ζητά μέσα από συνέντευξή του στον «Π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου Δημήτρης Πατελίδας.

Όπως εξήγησε οι συγκεκριμένοι κόμβοι λειτουργούν καλώς εδώ και μία 20ετία, αφού προηγουμένως μελετήθηκαν και συμπεριλήφθησαν από την Μελέτη Ηλιόπουλου.

«Είναι κόμβοι που κλείνουν ήδη, μπορούμε να πούμε, μια εικοσαετία. Όντως έχουν δουλέψει, έχουν προσφέρει αυτοί οι κόμβοι. Βλέπουμε τώρα όμως ότι υπάρχουν κάποια θέματα, παραβιάσεις, στόπ και βλέπουμε να συμβαίνουν κάποια ατυχήματα», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος σημειώνοντας ότι κατά την εκτίμησή του απαιτείται μεγαλύτερη εποπτεία από την Τροχαία Χίου στο σημείο καθώς και καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, ώστε «Οι δημότες να δείχνουν περισσότερη σημασία στον δρόμο».

Όπως εξήγησε, ακόμα και «στοπ» να μην υπήρχε, η οδός Βενιζέλου από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα είχε ξανά προτεραιότητα και προσέθεσε ότι η Επιτροπή Κυκλοφορίας είναι σε θέση να εξετάσει τόσο την τοποθέτηση σηματοδοτών όσο και την απεικόνιση του στοπ στο οδόστρωμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ