31.10.2019 14:02

Το Master Plan στους… επόμενους

Αποχωρεί ο Αντώνης Κέφης από το Λιμενικό Ταμείο παραδίδοντας στους επόμενους τον πήχη που έβαλε ψηλά

Η επόμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την Β’ Φάση του Master Plan του Κεντρικού Λιμένα του νησιού, αφού ένα μήνα πριν την εκπνοή της προθεσμίας που θέτει ο νόμος, με εισήγηση του Αντώνη Κέφη, αναβλήθηκε η λήψη απόφασης, με την αιτιολογία ότι απουσίαζε ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης.

Κι ενώ πριν την εισήγηση του θέματος, ο απερχόμενος πρόεδρος μονολόγησε επί 20 λεπτά λέγοντας πόσο ψηλά έθεσε τον πήχη για τους επόμενους, πετώντας μάλιστα καρφιά για τους Μιχάλη Μπελέγρη και Σταμάτη Κάρμαντζη, τελικά αποκάλυψε ότι ακόμα κι αν ολοκληρωθεί η Β΄ φάση, δεν θα έχουμε master plan αφού πρέπει παράλληλα εκπονηθούν κυκλοφοριακές και άλλου είδους μελέτες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έπειτα από 2,5 χρόνια διοίκησής του και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το Master Plan θα είναι στο όριο της νομιμότητας αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η Β’ φάση, οι υπόλοιπες μελέτες δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

«Σκέφτηκα να παραιτηθώ αλλά δεν παραιτούμαι»

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Κέφης εξέφρασε την πικρία του για τις δηλώσεις του Σταμάτη Κάρμαντζη, ότι το master plan βρίσκονταν στα αζήτητα, σημειώνοντας προς τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής ότι σήμερα σκεφτόταν να ανακοινώσει την παραίτησή του, όμως δεν το έκανε αφενός για να υπερασπιστεί το έργο του, αφετέρου για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο κενό που θα μεσολαβήσει μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ