13.2.2020 6:50

Το «Δίκτυο Πολιτών» για την επίταξη στο «17»

Η «επίταξη» σαν πρακτική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν  είναι η πλέον αποδεκτή λύση για όσους χρειάστηκαν 5 χρόνια να αντιληφτούν ότι το προσφυγικό δεν ήταν θέμα ελληνικό αλλά γεωπολιτικό.

Τα πρώτα συμπεράσματα των κινήσεων της κυβέρνησης είναι η αντιληπτική της ικανότητα  για το γίγνεσθαι και η πολιτική της φιλοσοφία  για τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη λήψη αποφάσεων δηλ για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του κόμματος με τις ακροδεξιές, ξενοφοβικές τους θέσεις κατάφεραν να κερδίσουν μεν τις εκλογές αλλά καλλιέργησαν και καλλιεργούν κλίμα ρατσισμού που μοιάζει με το κλίμα της μετά την μικρασιατική καταστροφή περιόδου.

Σαν συνδυασμός από τη πρώτη θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημάναμε ότι: 1) Το πρόβλημα συνειδητά οδηγήθηκε σε μεγέθυνση από τον Ιούλιο και μετά προκειμένου να ληφθούν «περίεργες αποφάσεις» υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.(πόλεις φυλακές , φράγματα θαλάσσια κλπ)

2) Οι προωθήσεις προς την ενδοχώρα  (που καθιστούσαν διαχειρίσιμο το πρόβλημα) σταμάτησαν  προκειμένου να μην δυσαρεστηθούν οι εκπαιδευμένοι στον ρατσισμό ψηφοφόροι της ΝΔ

Εδώ θα πρέπει πιθανά να προσθέσουμε και έναν τρίτο λόγο. Οι πολλά υποσχόμενες ιδιωτικές επενδύσεις δεν ήρθαν και πιθανά να αναζητείται άλλος τρόπος ανάστασης του κατασκευαστικού τομέα.

Οι πρακτικές αυτές οδηγούν την κοινωνία σε επικίνδυνα για τη δημοκρατία πεδία.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ