4.3.2022 16:17

Θεματικός κύκλος κοινωνικής ευαισθησίας στην 3η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων

Την 3η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων ανακοινώνει με μήνυμά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Καλογεράκης. Σε αυτό αναφέρει:

Η όμορφη και νομίζω, παραγωγική εμπειρία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, μάς προτρέπει να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση μιας, ακόμα, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων. Για τούτο καλούμε το Προεδρείο και τα μέλη του Εφηβικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 και ώρα 11π.μ. έως 1μ.μ. για την 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Χίου, με ημερήσια διάταξη θεμάτων έτσι όπως αναφέρονται παρακάτω και η οποία διανεμήθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και λόγω του ότι έχομε κάποιες απουσίες μελών, μπορούν να συμμετάσχουν από ένα επί πλέον άτομο (νέο μέλος) από τα μεγάλα Λύκεια της πόλης. Δηλαδή 1ο, 2ο, 3ο Γεν Λύκειο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βροντάδου και 1ου ΕΠΑΛ Χίου.

Ημερήσια Διάταξη: Θεματικός κύκλος κοινωνικής ευαισθησίας

Θέμα 1ο : Ο Δήμος Χίου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επισκευαστικές εργασίες στις σχολικές μονάδες αλλά και για την αισθητική του δημόσιου χώρου, επιθυμεί να δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας από εφήβους, η οποία θα εξετάσει και θα προτείνει ιδέες, διαδικασίες και τρόπους για την εξάλειψη αναίτιων φθορών στις σχολικές μονάδες, ελαχιστοποίηση των αντιαισθητικών graffiti σε διάφορους τοίχους στα σχολικά κτήρια αλλά και στην πόλη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα κίνημα θετικής προσέγγισης και αισθητικής, ως προς την χρήση του δημόσιου χώρου, ο οποίος εξ΄ ορισμού ανήκει σε όλους. Δημιουργείται πρόβλημα στέρησης της έκφρασης; Είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε αρκετό βαθμό ως προς την αξία της δημόσιας περιουσίας και τον σεβασμό της ιδιωτικής; Ποιες οι βασικές ενέργειες; Ποια η αναγκαία προθεσμία υλοποίησης;

Θέμα 2ο :Ο Δήμος Χίου προγραμματίζει να εορταστεί και το έτος 2022 ως επετειακό έτος Μνήμης και Τιμής για τα 200 χρόνια από τις Σφαγές του 1822 και την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων επιθυμεί να πραγματοποιήσει εκδήλωση ή εκδηλώσεις, οποιασδήποτε μορφής, οι οποίες θα προταθούν από την νέα γενιά. Λαμβάνοντας υπόψη και αναλύοντας την ιστορική και κοινωνική πρόσληψη που έχει η νέα γενιά ως προς αυτά τα ιστορικά γεγονότα και έχοντας υπόψη ότι ένας κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των θετικών στοιχείων του γένους μας ως προς την αντιμετώπιση των δυσκολιών, καταθέσετε τρεις –κατά μέγιστο - αιτιολογημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, σύμφωνα με τα χρονικά και τα οικονομικά δεδομένα, περιγράφοντας επιγραμματικά τα κύρια σημεία της κάθε δράσεως.

Θεωρούμε ότι μετά και την αποκόμιση της σχετικής εμπειρίας επί των διαδικασιών συζήτησης και λήψης αποφάσεων, από αυτές τις συνεδριάσεις, είναι καλό να εξετάσουμε και τους τρόπους υλοποίησης από τους ίδιους τους Εφήβους, κάποιων αποφάσεων αυτού του Εφηβικού Συμβουλίου. Τούτο το θέμα θα το συζητήσουμε ξεχωριστά εφόσον υπάρχει χρόνος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ