26.3.2021 14:14

Θέμα χρηματοδότησης του Λιμένα Χίου κατευθείαν από την Ε.Ε. θέτει ο Σταμάτης Κάρμαντζης

«Είναι υποχρέωση της Ευρώπης να στηρίξει τα νησιά και όχι αντίδοτο για το μεταναστευτικό»

Σειρά ζητημάτων που άπτονται της διαχείρισης του μεταναστευτικού και όχι μόνο έθεσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης κατά τη συνάντησή του με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG Home) Beate Gminder.

Όπως δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξής του στον «π», κατέθεσε την πλήρη αντίθεσή του με το προωθούμενο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης, λέγοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση τετελεσμένα.

Επιπλέον ο Δήμαρχος έθιξε το θέμα του γεωγραφικού περιορισμού των μεταναστών στα νησιά, λέγοντας ότι πρόκειται για μία αδικία σε βάρος των νησιωτικών κοινωνιών που τα μετατρέπει σε αποθήκες ψυχών ενώ σε άλλο σημείο έθεσε και το θέμα της μόνιμης διατήρησης των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α., υπογραμμίζοντας ότι αυτός θα πρέπει να αποσυνδεθεί επιτέλους από το μεταναστευτικό.

Θέμα χρηματοδότησης του λιμανιού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα έθεσε ο Δήμαρχος Χίου αναφορικά με την ενίσχυση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, λέγοντας ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξή τους αλλά σε καμία περίπτωση τα όποια έργα δεν θα πρέπει να συνδεθούν με το μεταναστευτικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα της χρηματοδότησης των έργων που προβλέπονται μέσα από το Master Plan του λιμένα της Χίου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα βασικό έργο πνοής για το νησί, για το οποίο και ο ίδιος πάλεψε διαχρονικά ακόμα και από τη θέση του προέδρου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ