29.7.2020 8:58

Τελικά δεν υπήρχε μελέτη για το γήπεδο του Εφήβου [vid]

«Αυτό που παραλάβαμε στην Τεχνική Υπηρεσία από το 2019 ήταν μόνο ένα αρχιτεκτονικό προσχέδιο», ανέφερε ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λευτέρης Παπαλάνης

Στην αποκάλυψη ότι ουδέποτε υπήρξε μελέτη για το στάδιο του Εφήβου στον Κάμπο, προχώρησε ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λευτέρης Παπαλάνης, κατά την έκτακτη παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, στο οποίο συζητήθηκε εκτάκτως το ενδεχόμενο απένταξης του Γηπέδου του Εφήβου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξαιτίας της έλλειψης μελετών.

Ο κ. Παπαλάνης εξήγησε ότι η Υπηρεσία ουδέποτε παρέλαβε μελέτη για το γήπεδο, παρά μόνο, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο από την ειδική σύμβουλο του τότε Δημάρχου Μανώλη Βουρνού, το οποίο σε καμία περίπτωση – κατά τον ίδιο- δεν λογίζεται ως μελέτη.

Ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, ήταν ιδιαίτερα καυστικός και ως προς το κομμάτι της χρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι είναι πρωτοφανές ο προϋπολογισμός του έργου (στη συγκεκριμένη περίπτωση 1 εκ. ευρώ) να προκύπτει μέσα από ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Ο ίδιος, ερωτώμενος για το έργο υπενθύμισε εκτός των άλλων ότι το γήπεδο βρίσκεται στην οικιστική ζώνη του Κάμπου, κάτι που πιθανόν να δημιουργεί πρόβλημα ως προς το κομμάτι των παρεμβάσεων σε αυτό ενώ προσέθεσε ότι εξαιτίας και της γειτνίασης με το αεροδρόμιο πιθανά να υπάρξει πρόβλημα με την τοποθέτηση και το ύψος των φωτιστικών σωμάτων.

Τέλος, ανέφερε ότι για όλα τα ανοιχτά ζητήματα αναμένεται σχετική απάντηση από την Πολεοδομία του Δήμου Χίου, ώστε να αποφασιστεί αν μπορεί να επιχειρηθεί παρέμβαση στο γήπεδο.

Οι αντιπολιτεύσεις

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση, απασχολώντας το σώμα επί 2ωρο, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» Μανώλη Βουρνού, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα εξήγησε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή παρέδωσε στην υπηρεσία πλήρη προμελέτη για το έργο και άρα όφειλε η νέα δημοτική αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη να προχωρήσει στην εκπόνηση της τελικής μελέτης. Ζήτησε δε, τη δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο.

Έντονη κριτική άσκησε και ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος που τοποθετήθηκε και με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου- Σάμου, λέγοντας ότι, το γήπεδο του Εφήβου, είναι αναγκαίο για τον αθλητισμός στο νησί, τη στιγμή μάλιστα που η διοίκηση του Συλλόγου παραχωρεί τον χώρο, χωρίς ανταλλάγματα, για τη διεξαγωγή δράσεων με αποδέκτη την ίδια την κοινωνία.

Τελικά, έπειτα από συζήτηση 2 ωρών και με την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων να διατυπώνουν ερωτηματικά για ποιο λόγο το Σώμα απασχολήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, αποφασίστηκε ο Δήμος να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, καθώς και των υπολοίπων 4 αθλητικών εγκαταστάσεων που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 2,9 εκ. ευρώ.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ