1.12.2023 13:09

«Τα οικονομικά του Δήμου Χίου δεν είναι οικονομικά Δήμου Ομηρούπολης» - Βίντεο

Δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι εύρωστα παρείχαν Σταμάτης Κάρμαντζης και Γιώργος Μπελέγρης

Την παρέμβαση του απερχόμενου Δημάρχου Χίου και του αντιδημάρχου Οικονομικών Σταμάτη Κάρμαντζη και Γιώργου Μπελέγρη αντίστοιχα, προκάλεσε το δημοσίευμα του «Π» που αποτύπωνε τα όσα ειπώθηκαν εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το αποθεματικό του Δήμου Χίου, το οποίο μηδένισε, μετά από εντολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης υπέρ των σχολικών φυλάκων ύψους 110.000 ευρώ.

«Άλλο το ταμειακό υπόλοιπο, άλλο το απόθεμα»

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Χίου δεν έχει σχέση με το αποθεματικό.

«Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Χίου που παραλάβαμε εμείς το 2019, ήταν 8.950.000 ευρώ και 4 χρόνια μετά θα παραδώσουμε περί τα 13 εκ. ευρώ, δηλαδή 4 εκ. ευρώ περισσότερα», δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης, προσθέτοντας ότι, η νέα δημοτική αρχή «ξεκίνησε από νωρίς τα κλαψουρίσματα».

«Τα οικονομικά του Δήμου σίγουρα δεν είναι οικονομικά του Δήμου Ομηρούπολης»

Περισσότερο οξύς στις δηλώσεις του ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης, ο οποίος απαντώντας στη φράση του Γιάννη Μαλαφή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «τα οικονομικά του δήμου Χίου είναι hotspot», είπε ότι: «Τα οικονομικά του Δήμου Χίου σίγουρα δεν είναι οικονομικά του Δήμου Ομηρούπολης και ελπίζω να μη γίνουν ποτέ».

Αναλύοντας την οικονομική κατάσταση του Δήμου Χίου, ο κ. Μπελέγρης εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός είναι της τάξεως των 93,7 εκ. ευρώ.

«Αυτά τα χρήματα τα κατανέμουμε σε χιλιάδες κωδικούς που αντιστοιχούν σε έργα και σε προμήθειες. Ανάμεσα σε αυτούς τους κωδικούς είναι και ο κωδικός του αποθεματικού, μέσα στο οποίο μπαίνουν χρήματα που δεν επιθυμείς να καταναλώσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Είναι σαν μαξιλαράκι, το αποθεματικό. Πριν 20 ημέρες, είχαμε 100.000 ευρώ στο αποθεματικό, χρήματα τα οποία υπολογίζαμε να παραδώσουμε στους επόμενους. Ήρθε όμως μία τελεσίδικη δικαστική απόφαση, άμεσα εκτελεστή, με την οποία οι σχολικοί φύλακες έπρεπε να πληρωθούν με το ποσό των 110.000 ευρώ. Έτσι το αποθεματικό μηδενίστηκε», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης, σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα οικονομικά του Δήμου έχουν πρόβλημα.

Μάλιστα επεσήμανε ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει, έκτακτη ενίσχυση από την κυβέρνηση ύψους 700.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να πάνε στο αποθεματικό.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ