27.4.2020 15:56

Συνεργασία Δήμου Χίου και Υπ. Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού

Σε στενή συνεργασία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, από κοινού με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο χωρικός σχεδιασμός, ένα έργο εξόχως σημαντικό για το  νησί μας.

Ειδικότερα, ο Τοπικός Χωρικός Σχεδιασμός ορίζει, μεταξύ άλλων, επιτρεπόμενες χρήσεις γης, μεριμνά για την πρόληψη και την προστασία του περιβάλλοντος και στοχεύει στην αντιμετώπιση των αιτιών που έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση του άναρχου και αυθαίρετα δομημένου περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, αποτελεί τη βάση του τοπικού σχεδιασμού ώστε να είναι δυνατός ο υποκείμενος σχεδιασμός, όπως πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογής με σκοπό τη διασφάλιση και την προστασία του δημόσιου χώρου  και της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο οι προσκλήσεις για τις χωροταξικές  μελέτες θα δημοσιευθούν εντός του Ιουνίου σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Σε αυτήν τη βάση ο Δήμος Χίου θα είναι καθ’ όλα έτοιμος ώστε να λάβει μέρος στην πρόσκληση, διεκδικώντας πόρους για να συνεχίσει το χωρικό σχεδιασμό στις Δ.Ε. Ιωνίας και Ομηρούπολης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ