26.3.2018 12:20

Συνεχίζεται η άθλια εικόνα στο νεκροταφείο του Μερσινιδίου

Την άθλια κατάσταση που επικρατεί το Δημοτικό Νεκροταφείο του Βροντάδου στο Μερσινίδι, επαναφέρει μέσα από φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, τονίζοντας ότι δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν και κυρίως αυτά που αφορούν τούς ασυνείδητους που εξακολουθούν να ρυπαίνουν, πετώντας τα πάντα έξω από τους κάδους και την περίφραξη του χώρου που είναι ελλιπέστατη και ανεπαρκής.

«Πρόκειται για περίφραξη με ακατάλληλο σύρμα, κοτετσόσυρμα λεπτό, γεμάτη τρύπες και χάσματα,που επιτρέπει την είσοδο σε κατσίκια που αλωνίζουν το χώρο και καταστρέφουν.

Η υπάρχουσα κεντρική πόρτα δεν ασφαλίζει και έτσι συμβάλλει στην εύκολη παραβίαση της,είτε εσκεμμένα είτε από αμέλεια, παραμένοντας όμως ανοιχτή δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Ταυτόχρονα το οστεοφυλάκιο παραμένει καρά-γιαπί και δεν υπάρχουν οι υποδομές για καθαρισμό των οστών και καύση των υπολειμμάτων των νεκρών.

Αλγεινή τέλος εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι τάφοι των προσφύγων είναι σε άσχημη κατάσταση και σηματοδοτούν έναν ιδιότυπο ρατσισμό, ακόμα και όταν είναι νεκροί, ασχέτως αν δεν είναι στις προθέσεις κανενός κάτι τέτοιο. 

Όλα τα παραπάνω συνιστούν πλέον την απαίτηση από τη δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη, εκτάκτως να ψηφιστεί έργο στον προϋπολογισμό του δήμου με αναμόρφωση που θα προβλέπει:

1.Νέα καθολική περίφραξη με σύρμα ισχυρών προδιαγραφών και αγκαθωτό στην κορυφή.

2. Αλλαγή της πόρτας με αντίστοιχη σταθερή που θα κλειδώνει.

3.Υποδομές καθαρισμού των οστών και καύσης υπολειμμάτων. 

4.Στοιχειώδης ευπρεπισμός των τάφων των προσφύγων.

5.Προγραμματισμός αποπεράτωσης του οστεοφυλακίου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε μπροστά και στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να παρθούν  οι αντίστοιχες αποφάσεις», αναφέρει η ΛΑ.Σ..

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ