28.3.2023 18:17

Συνάντηση Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε την Παρασκευή 24.3.2023 με τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στο νησί της Χίου. Αντικείμενο της συνάντησης τους αποτέλεσε η πορεία ενεργοποίησης των δράσεων Ολοκληρωμένου Χωρικού Χαρακτήρα στην Νέα Προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Το νησί της Χίου θα τύχει σημαντικής ενίσχυσης για την συγκρότηση επιχειρησιακού σχεδίου, αστικής αρχής και εν γένει δομών που θα ενισχύσουν την διοικητική του ικανότητα για την υλοποίηση μιας συγκροτημένης χωρικής πολιτικής για την ανάπτυξη τόσο της πόλης της Χίου, όσο και του συνόλου του νησιού, με τα χωρικά εργαλεία της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και των Τοπικών Προγραμμάτων με ευθύνης των Τοπικών Κοινοτήτων.     

Ο Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου δήλωσε ότι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μπορεί να προχωρήσει σε ενεργοποίηση των σχετικών προσκλήσεων τις επόμενες εβδομάδες και κάλεσε τον Δήμαρχο να προετοιμάσει έργα και δράσεις που θα συγκροτούν μια αποτελεσματική συνεκτική παρέμβαση για το νησί της Χίου, ενώ οι πόροι που θα διατεθούν θα καλύπτουν τις στοχεύσεις του Δήμου Χίου.

Ο Δήμαρχος Χίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις επιλογές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Διαχειριστικής της Αρχής για ενδυνάμωση του ρόλου των τοπικών κοινωνιών στην λήψη αποφάσεων και στη εφαρμογή παρεμβάσεων ολοκληρωμένου χαρακτήρα και δήλωσε ότι ο Δήμος Χίου είναι έτοιμος να ανταποκριθεί πλήρως σε αυτή την πρόκληση για σχεδιασμό και εφαρμογή έργων στην Νέα Προγραμματική περίοδο, διατάσσοντας τις δυνάμεις του με στόχο την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση της Χίου.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ