26.2.2024 14:18

Στο κυνηγητό ο Δήμος Χίου για να αλλάξουν οι λάμπες του δημοτικού φωτισμού (video)

Προβληματισμό για το κατά πόσο η ανάδοχος εταιρεία του έργου της διαχείρισης του δημοτικού φωτισμού, ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις, δημιουργούν οι δεκάδες καταγγελίες πολιτών για βλάβες σε φωτιστικά σώματα που πρόσφατα είχαν αντικατασταθεί με led, οι οποίες όμως δεν αποκαθίστανται στον χρόνο που κανονικά θα έπρεπε.

Σημειώνεται ότι, βάσει της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει η προηγούμενη δημοτική αρχή, η ανάδοχος εταιρεία θα λάμβανε το ποσό των 8,7 εκ. ευρώ για 12 χρόνια έχοντας ως βασικό έργο τόσο την αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων φωτισμού στη Χίο, όσο και την συντήρηση του δικτύου.

Έτσι, όπως είχε ειπωθεί τότε, μέσω του συστήματος τηλεμετρίας, θα εντοπίζονταν οι βλάβες ηλεκτρονικά σε κάθε λάμπα ξεχωριστά και ο ανάδοχος εντός 24 ωρών θα προχωρούσε στην επισκευή της βλάβης.

Όπως όμως προκύπτει από τις μέχρι σήμερα καταγγελίες πολιτών, υπάρχουν περιπτώσεις βλάβης στον δημοτικό φωτισμό όπου χρειάστηκε να περάσουν μέχρι και 10 ημέρες για να αντικατασταθούν με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να παραμένουν στα σκοτάδια.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, αναγνώρισε το πρόβλημα λέγοντας ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Χίου κυνηγάει την ανάδοχο εταιρεία καθώς δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της.

Προσέθεσε δε, ότι, ακόμα το έργο δεν έχει παραληφθεί καθότι υπολείπεται η τοποθέτηση ακόμα 1.000 λαμπτήρων φωτισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ