19.10.2021 15:02

Στο επίκεντρο ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάδειξη του Κάμπου

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Χίου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου

Πραγματοποιήθηκε στις 15/10/2021 συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου με το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη διατήρηση - ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής και τη διάσωση - αναβάθμιση του μνημειακού και φυσικού πλούτου του οικιστικού συνόλου με αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, ήπιων μορφών περιήγησης - φιλοξενίας, στήριξη παραδοσιακών καλλιεργειών, ανάδειξη τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Έγινε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου για το στρατηγικό σχεδιασμό που καταρτίζεται στα πλαίσια της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και που υπάρχει ειδική μέριμνα για την περιοχή του Κάμπου με τη διεκδίκηση κονδυλίων για την ανάδειξή του.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να προωθηθεί το αίτημα των ιδιοκτητών πηγαδιών να δοθεί παράταση ενός έτους για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διατήρηση της σύμβασης με αγροτικό τιμολόγιο ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ