7.7.2021 14:03

Στη Χίο η πρώτη διαδικτυακή άσκηση για σεισμό επί χάρτου

Με την ονομασία "Νταντανος - Χίος 2021"

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), διοργανώνει την Παρασκευή 09 Ιουλίου από τις 09:00 έως 15:00, άσκηση Σεισμού επί Χάρτου σε Επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με την κωδική ονομασία / «ΝΤΑΝΤΑΝΟΣ – ΧΙΟΣ 2021 // DRILL / EQ / DADANOS – CHIOS 2021».

 

Επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο όπου λόγω της πανδημίας COVID – 19 δεν μας επιτρέπεται η άσκηση αυτή να γίνει δια ζώσης, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, https://www.epresence.gov.gr. και θα είναι η πρώτη διαδικτυακή Άσκηση επί Χάρτου που έχει διεξαχθεί στον Ελλαδικό χώρο.

Στην Άσκηση θα λάβουν μέρος όλοι οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες των νησιών Χίου, Οινουσσών και Ηρωικής Νήσου Ψαρών που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Η Άσκηση στοχεύει στην αφύπνιση, γνώση, ετοιμότητα, δοκιμή, εξέταση και αξιολόγηση, των Σχεδίων / Μνημονίων Ενεργειών του ανθρώπινου δυναμικού, των μηχανικών μέσων και του εξοπλισμού καθώς και της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων / υπηρεσιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ