26.6.2018 22:42

Σταμάτησε εκ νέου η διαδικασία ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΑΛ.

Νέο εξώδικο της εταιρείας «Οικόπολις» στον Δήμο Χίου για μη τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων

Αποφασισμένη να τραβήξει τη δική της αδιάλλακτη πορεία σε βάρος τόσο της ανακύκλωσης όσο και των πολιτών που συνεχίζουν να τη στηρίζουν παρά τις υπηρεσιακές παλινωδίες, φαίνεται ότι είναι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου.

Ερμηνεύοντας με τον δικό της τρόπο την πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης, θέλησε να γυρίσει την πλάτη στην ιδιωτική εταιρεία «Οικόπολις» που με εξώδικό της από την περασμένη εβδομάδα καλούσε σε τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων.

Παρά το περιθώριο των 5 ημερών που έδωσε η εταιρεία η Υπηρεσία Καθαριότητας αρνήθηκε να μεταφέρει τον όγκο των σωρευμένων σκουπιδιών προς ταφή στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου παρότι κλιμάκιο της Π.Ε. Χίου σε επιτόπιο έλεγχο κατέγραψε την ύπαρξη σκουπιδιών μέσα στον χώρο της ΒΙ.ΑΛ..

Μη έχοντας άλλη λύση η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει την διαδικασία ανακύκλωσης μέχρι ο Δήμος να αναλάβει την τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων.

«Οδηγούν την κατάσταση στα άκρα. Αρνούνται και πάλι να πάρουν σκουπίδια από τον χώρο και να τα οδηγήσουν στον ΧΥΤΑ, επιχειρώντας να στήσουν ξανά το περασμένο σκηνικό και να δημιουργήσουν πρόβλημα», ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στον «π» υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετά από αυτή την εξέλιξη το νησί «ξεμένει» και πάλι από ανακύκλωση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ