19.4.2018 14:21

Στ. Κάρμαντζης: «Οι ναυτικοί μας αξίζουν και πρέπει να έχουν καλύτερη μεταχείριση»

Με αφορμή τη χθεσινή γενική συνέλευση των συνταξιούχων ναυτικών, στην οποία και παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, έστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ζητώντας του να λάβει σοβαρά υπόψη του το ψήφισμα των συνταξιούχων του ΝΑΤ.

«Είναι γνωστή και ανυπολόγιστη η συνεισφορά των ναυτικών μας στην εθνική και τοπική οικονομία. Ακόμα και σήμερα είναι βασικοί αιμοδότες της οικονομίας ενώ η στροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα είναι επιβεβαιωμένη και σημαντική.

Ωστόσο, οι ρυθμίσεις του Ν.4387/2016 για το συνταξιοδοτικό έχουν πλήξει καίρια τους απόμαχους της θάλασσας. Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των ρυθμίσεων είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος που με κόπο, κινδύνους και ιδρώτα απέκτησαν και η υποβάθμιση της ζωής τους. Οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων αποτελούν βάναυσα πλήγματα στη ναυτική οικογένεια. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών μας.

Ενώνω τη φωνή μου μαζί τους και προσυπογράφω μέχρι κεραίας τα δίκαια αιτήματά τους», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ