Αυτοδιοίκηση

19/4/18 14:21

τελ. ενημ.: 19/4/18 14:23

Στ. Κάρμαντζης: «Οι ναυτικοί μας αξίζουν και πρέπει να έχουν καλύτερη μεταχείριση»

Με αφορμή τη χθεσινή γενική συνέλευση των συνταξιούχων ναυτικών, στην οποία και παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, έστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ζητώντας του να λάβει σοβαρά υπόψη του το ψήφισμα των συνταξιούχων του ΝΑΤ.

«Είναι γνωστή και ανυπολόγιστη η συνεισφορά των ναυτικών μας στην εθνική και τοπική οικονομία. Ακόμα και σήμερα είναι βασικοί αιμοδότες της οικονομίας ενώ η στροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα είναι επιβεβαιωμένη και σημαντική.

Ωστόσο, οι ρυθμίσεις του Ν.4387/2016 για το συνταξιοδοτικό έχουν πλήξει καίρια τους απόμαχους της θάλασσας. Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των ρυθμίσεων είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος που με κόπο, κινδύνους και ιδρώτα απέκτησαν και η υποβάθμιση της ζωής τους. Οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων αποτελούν βάναυσα πλήγματα στη ναυτική οικογένεια. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών μας.

Ενώνω τη φωνή μου μαζί τους και προσυπογράφω μέχρι κεραίας τα δίκαια αιτήματά τους», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση