22.10.2020 18:09

Στ. Κάρμαντζης: «Ανυπόστατα τα περί μονόπλευρων αναθέσεων»

Ως ανυπόστατες αναφορές χαρακτηρίζει τα όσα καταγγέλθηκαν από τον επαγγελματία Δημήτρη Ζαννίκο, για μονόπλευρες αναθέσεις έργων για την προσφορά υπηρεσιών ήχου και φωτισμού σε εκδηλώσεις του Δήμου Χίου, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος, έχουν ανατεθεί εργασίες  με την πρόθεση της ισότιμης και ισόποσης κατανομής προς τους επαγγελματίες που δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συνεργαστούν με τον Δήμο.

«Σε αυτή τη βάση ο Δήμος Χίου και τα Νομικά του Πρόσωπα και συνεργάστηκαν και κάλεσαν για συνεργασία όλους τους επαγγελματίες με ισότιμη κατανομή ποσών και εκδηλώσεων.

Με δεδομένο, όμως,  ότι η πανδημία ανέτρεψε τον σχεδιασμό μας και ματαίωσε τις περισσότερες εκδηλώσεις, δεν επετεύχθη η συνεργασία με κάποιους από τους επαγγελματίες, οι οποίοι επρόκειτο να αναλάβουν μεγάλες διοργανώσεις με το αντίστοιχο αντίτιμο.

Ως εκ τούτο, το να εγκαλείται ο Δήμος ατεκμηρίωτα και αβάσιμα είναι εκτός από ανάρμοστο, συκοφαντικό και άδικο, όχι μόνο προς τον Δήμο και την Δημοτική Αρχή αλλά και ως προς το πρόσωπο όλων εκείνων των επαγγελματιών που με υψηλό επαγγελματισμό και ήθος προσφέρουν τις υπηρεσίες του στο Δήμο.

Να σημειωθεί ότι με γνώμονα το όφελος του Δήμου και των δημοτών, αρκετές από τις δράσεις που υλοποιούνται αλλά και οι συνεργασίες με τους επαγγελματίες γίνεται σε εθελοντική δράση.      

Ο σημερινός Δήμαρχος και η Δημοτική του Αρχή υπηρετούν κρυστάλλινα τους πολίτες της Χίου και αυτό θα κάνουν μέχρι τέλους, είτε αρέσει σε κάποιους, που είχαν μάθει διαφορετικά στο παρελθόν, είτε όχι», αναφέρει.

Οι καταγγελίες του Δημήτρη Ζαννίκου

Λίγες ώρες νωρίτερα ο συμπολίτης μας επαγγελματίας Δημήτρης Ζαννίκος, σε ανάρτησή του στο facebook και με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας για τη διαφάνεια είχε σχολιάσει κοινοποιώντας το αντίστοιχο άρθρο του Politischios.gr:

Επιτέλους κάποια αντίδραση για τις αναθέσεις τις παρούσας δημοτικής αρχής.

Λυπηρό να νιώθεις ξένος στον τόπο σου.

Η εταιρεία μου που δραστηριοποιείται από το 2002 στο χώρο της ενοικίασης ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, τέτοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει.

Εδώ και ένα χρόνο δεν υπάρχει στην διαύγεια ούτε μια ανάθεση σε κανέναν άλλον εκτός από τον συγκεκριμένο επαγγελματία που τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης από την παρούσα δημοτική αρχή.

Όταν ρωτάμε στον Δήμο για το θέμα αυτό η απάντηση είναι : ότι ο ανταγωνισμός (που είναι ένα άτομο σε όλο το φάσμα των αναθέσεων) κάνει τις δουλειές δωρεάν.

Οι πληρωμές όμως στη διαύγεια αλλά λένε !

Ποσά αδιανόητα για την κάθε παροχή που γίνεται.

Ντροπή στην δημοτική αρχή σε περίοδο Κορωνοϊού που όλα στον κλάδο μας γίνονται με το σταγονόμετρο, να αναθέτη εργασίες σε ένα και τονίζω μόνο σε ένα Χιώτη επαγγελματία για ότι δουλειά προκύπτει, μάλιστα με απευθείας αναθέσεις, η με προσφορές από Αθήνα και οι υπόλοιποι να περιμένουμε τις δουλειές που ποτέ δεν ήρθαν !!!!!!!!

Αυτά δεν έχουν ξανάγινε ποτέ μα ποτέ από καμία δημοτική αρχή .

Εύχομαι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που ζούμε το ταχύτερο.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ