31.7.2020 17:30

Σχεδίασαν το γήπεδο του Εφήβου χωρίς την έγκριση της πολεοδομίας [vid]

Κλειδί για το μέλλον της αθλητικής εγκατάστασης το νομικό πλαίσιο για τον Κάμπο

Χωρίς τον ξενοδόχο και συγκεκριμένα χωρίς την Πολεοδομία, η οποία ήταν και η μοναδική που μπορούσε να απαντήσει κατ’ αρχήν στο ερώτημα εάν στον Κάμπο μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο, φαίνεται ότι σχεδίασε την αθλητική εγκατάσταση του Εφήβου, η προηγούμενη δημοτική αρχή, θέλοντας να βάλει τέλος σε ένα έργο που παραμένει σε εκκρεμότητα από το 2002.

Στον απόηχο της συνέντευξης Μανώλη Βουρνού και Παντελή Καμπούρη, το μεσημέρι της Παρασκευής Γιάννης Ξενάκης και Λευτέρης Παπαλάνης, αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα ζητήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδίασε ένα έργο, χωρίς όμως να ξέρει αν αυτό μπορεί να υλοποιηθεί, αφού δεν ρωτήθηκε η καθ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, δηλαδή η πολεοδομία.

Προέχουν τα έργα του ΕΣΠΑ

Ο Γιάννης Ξενάκης, αφού εξήγησε ότι εκτός από το γήπεδο του Εφήβου, σε αντίστοιχη μοίρα βρίσκονται και άλλα έργα, επεσήμανε ότι για τη δημοτική αρχή προέχουν τα υπό ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ όπως αυτό του ΡΕΞ για τα οποία η προθεσμία λήγει μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθούν τα 2,9 εκ. ευρώ που δεσμεύτηκαν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού αλλά ότι αυτά τα έργα βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο προς το παρόν. Μάλιστα εξήγησε ότι, ακόμα και αν δεν προχωρήσει το γήπεδο του Εφήβου, το 1 εκ. ευρώ που έχει δεσμευτεί δεν χάνεται αλλά μπορεί να διατεθεί για άλλο έργο.

Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει ότι, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να μη χαθεί ούτε ένα από τα έργα της «Πρωτοβουλίας» ακόμα και αν αυτά παραδόθηκαν χωρίς καμία μελέτη.

Τέλος ο Γιάννης Ξενάκης, κάλεσε τον Παντελή Καμπούρη να προσφύγει στον Εισαγγελέα εάν έχει αποδείξεις για παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων σε επίπεδο λήψης αποφάσεων του Δήμου αλλιώς να σιωπήσει.

Κλειδί το ειδικό καθεστώς του Κάμπου

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρης Παπαλάνης, αφού εξέθεσε την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με την Τεχνική Υπηρεσία, ανέφερε ότι αυτό το οποίο παραδόθηκε μέσα στο στικάκι που επικαλέστηκε ο Μανώλης Βουρνούς δεν μπορεί να επέχει θέση προμελέτης.

Χαρακτήρισε το ειδικό καθεστώς για τον Κάμπο, ως κλειδί για την εξέλιξη του έργου καθώς η ερμηνεία των άρθρων του συγκεκριμένου καθεστώτος από την Πολεοδομία θα κρίνει και την περαιτέρω τύχη του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ